Cineva a raspandit metodic niste informatii false despre mine pe aproape 40 grupuri de facebook, totalizand peste 500.000 membri. In cadrul postarilor facute, ea sustinea neadevaruri, cum ca eu abuzez si omor animale fara stapan, ca intru in curtile oamenilor, ca sunt un psihopat periculos si altele. Scopul pretins al acelor postari era de a-i indemna pe oameni sa depuna plangere la politie impotriva mea, ea postand si un text al plangerii pe care vroia ca oamenii sa o depuna, text care continea neadevarurile respective.
.
Ca urmare a acestor actiuni ale ei, eu am facut imediat plangere la politie, aratand neadevarul afirmatiilor ei. Ca urmare a plangerii mele, a doua zi a venit de la politia judeteana un echipaj al Politiei Animalelor, care a constatat neadevarul afirmatiilor persoanei respective, intocmind un proces verbal in acest sens. Totodata, politistii mi-au spus ca persoana respectiva nu a depus nici o plangere impotriva mea, deci mintise oamenii pe grupuri si in acest sens.
.
As dori sa stiu de la dvs daca persoana respectiva poate fi data in judecata pentru instigarea la declaratii false in acte oficiale, respectiv pentru indemnurile ei de a fi depuse plangeri la politie impotriva mea pentru niste motive fictive.
.
De asemeni as dori sa stiu daca am dreptul de a solicita si primi de la politie o copie a procesului verbal intocmit de ei in urma plangerii mele.
1. Instigarea la fals in declaratii nu exista in NCP;
2. Sa inteleg ca nici un tert nu a depus nici o reclamatie impotriva dvs. Singura reclamatie ati depus-o dvs?
3. Politia Animalelor a constatat ca animalele din proprietatea dvs sunt bine tratate. Procesul verbal intocmit ar fi trebuit sa vi se dea in copie. L-ati semnat?
4. Aveti dreptul sa va aparati in instanta civila bunul renume (art 72 NCC)
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
O puteti da in judecata pt calomnie, puteți solicita daune morale, cereti sa o oblige sa dea o declarație publica despre asta in on line si sa fie obligata sa dea jos acele postări
Da, pe defăimare, calomnie se încadrează și se judeca in civil, pe procedură civilă.
Se sesizează instanta civilă.
Puteti plăti pana la 6000 lei avocat caci va recuperați banii dati la avocat.
2. Asa mi-au spus cei de la Politia Animalelor, ca ea nu a depus plangere. Nu e exclus ca totusi ea sa o fi depus dar politistii sa nu-mi spus adevarul. Poate vor sa o ajute, sa-i faca plangerea pierduta, dat fiind caracterul acelei plangeri, care o incrimina de fapt pe ea. Ea e o colaboratoare cunoacuta a celor de la Politia Animalelor și pe pagina ei de facebook a mai facut si altora astfel de linsaje publice.
3. L-am semnat, dar nu mi s-a dat copie. Azi am fost in oras, la Politia Animalelor si ei mi-au spus ca nu am dreptul sa obtin copie, dar pot solicita aducerea respectivului document ca proba in proces, pe baza numarului de inregistrare a plangerii mele.
4. Ea a divulgat si adresa mea, ceea ce imi provoaca cel putin disconfort, pentru un motiv pe care nu pot sa vi-l comunic. Plus neadevarurile raspandatite despre mine. Ma gandesc sa o dau in judecata atat pentru divulgarea datelor personale cat si pentru calomnie.
Plangeri false
ile21
As vrea sa stiu daca cineva depune impotriva ta mai multe plangeri care nu sunt adevarate si pe care nu le poate sustine, ci le face doar pentru a ne face rau, ... (vezi toată discuția)