avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt căsătorită de 11 ani, unde au rezultat 3 copii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt căsătorită de 11 ani, unde au rezultat 3 copii ...

Bună ziua! Mă poate ajuta cineva cu câteva informații?
Sunt căsătorită de 11 ani, unde au rezultat 3 copii împreună cu soțul meu. In urma unor discuții,certuri care persistau,in urma cu trei luni, soțul a hotărât să plece din locuința. De trei luni cresc copiii singură,el nu contribuie cu absolut nimic. Nici nu vrea sa divorțăm,nici nu mă ajută cu copii. Care sunt pașii legali care ar trebui să îi urmez in situația dată? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:26, 24 Iunie 2025
Buna ziua

Va trebui sa introduceti divortul la instanta.
Consultati un avocat si veti primi toate informatiile necesare.
e irelevant ce vrea sau nu vrea sotul, intrebarea e , dvs ce vreti ?
vreti divort sau numai pensie sau si una si alta? cereti in instanta ce anume doriti.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2025
gi-jane2, moderator
Momentan nu îmi permit cheltuielile cu cu divorțul. Vreau sa își asume responsabilitatea față de copii
Bună ziua!
Dacă soțul nu este de acord să rezolvați totul la notar în mod amiabil, puteți formula dvs cerere de chemare în judecată pentru desfacerea căsătoriei. Puteți solicita și ceea ce doriți dvs în legătură cu domiciliul copiilor, modalitatea de exercitare a autorității părintești și pensia alimentară.
Cereti pensie de intretinere in instanta, jumatate din salariul lui net. Taxa de timbru e de 20 de lei.

andreeaptr100# a scris:

Momentan nu îmi permit cheltuielile cu cu divorțul. Vreau sa își asume responsabilitatea față de copii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura pentru a pleca cu copilul din tara aurora_diana aurora_diana Bună ziua ,am divorțat de soțul meu în 2013 , atunci când am divorțat se schimbase legea și custodia este comuna .Eu as vrea sa plec cu copilul din tara ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la pensia alimentara, schimbarea numelul copilului ContSters77134 ContSters77134 Buna ziua, In urma cu 2 ani m-am separat de sotul meu dar din varii motive nu am facut-o legal. Intre timp am avut o alta relatie din care a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri familiale loredana_elle loredana_elle Buna seara! Sunt casatorita de 8 ani si am ajuns sa nu ne mai intelegem.In urma neintelegerilor sotul m-a avertizat ca nu mai participa cu absolut nimic in ... (vezi toată discuția)