avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am prestat pentru un fost angajator (anterior ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am prestat pentru un fost angajator (anterior angajarii - pe ...

Am prestat pentru un fost angajator (anterior angajarii - pe perioada angajarii) multe sarcini, ce nu s-au regasit in Fisa Postului, cum ar fi creare de site, sigla, sever/Drive, asistenta colegii pentru munca la distanta etc. Intelegerea a fost ca munca imi va fi platita pe parcurs in zile libere sau renumerate. Relatia intre timp a degenerat si mi-am inaintat demisia din companie, cu promisiunea conducerii, doar verbala ca mi se vor plati banii, mentionand ca imi voi inactiva munca online daca asta nu se intampla. Doar ca in ce a urmat, compania mi-a blocat accesul la site, sigla (e furt intelectual?), server/drive etc.
Care ar fi solutia?
- contract retroactiv de prestari servicii - factura (detin acum in srl
- ITM ore suplimentare (aici munca fiind la distanta, nu exista o condica de activitate)
- proces civil - drept de autor
- alte idei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:02, 26 Iunie 2025
1. Nu merge cu contract retroactiv.

2. Daca aveti dovada , sesizati ITM-ul pentru munca suplimentara.

3. Pentru sigla, puteti intenta proces.
Dar daca emit o factura pentru serviciile prestate si daca n-o fac la termen actionez fie ITMul, fie instanta?
Ca sa emiteti acea factura trebuie sa existe un contract intre dvs si acea societate. Exista?
Ca sa emită o factura nu ii trebuie contract.
Problema e ca va rămâne neplatita si va trebui sa il actionati in judecata unde va trebui sa probati ca ati desfășurat acele activități si nu ați fost platit
In calitate de ce va emite factura ? Din ce spune firma ar fi infiitata ulterior prestarii activitatii.

Alte discuții în legătură

Prestari servicii de consultanta in constructii rafipafy rafipafy Buna ziua, Este neaparat nevoie de un contract de colaborare pentru plata unei facturi de prestari servicii de consultanta in constructii? (vezi toată discuția)
Contract tripartit - prestari servicii alina@sanatateapress alina@sanatateapress Se poate incheia un contract tripartit pentru prestari servicii promovare in cadrul unui eveniment (postare sigla pe materiale) in care partile sunt: - ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate verifica fostele locuri de munca daca nu sunt specificate de angajat ? crisstina2021 crisstina2021 Buna ziua! As dori sa stiu daca angajatorul poate afla informatii despre fostele locuri de munca (care au fost,motivul incetarii contractului etc ) ,daca nu ... (vezi toată discuția)