avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Neacordare drepturi pensie comunitara din 2023
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Neacordare drepturi pensie comunitara din 2023

Buna ziua ,

Mama are varsta de 72 ani,este pensionara in Romania(pensie limita de varsta),dar in urma cu 2 ani si jumatate s-a intors din Italia,dupa 7 ani si jumatate de munca .
In perioada cat a lucrat in Italia,a facut-o cu acte in regula ,drept pt.care cand s-a intors acasa si-a depus dosarul la Cnpas ,pt.a beneficia de pensia comunitara.Avand in vedere ca s-a intors din Italia ,in ianuarie 2023 si a depua dosarul la inceputul anului acesta,dansa s-a asteptat ca statul italian sa-i plateasca din momentul in care a incetat munca la ei,respectiv ianuarie 2023 si pana astazi,numai ca raspunsul lor a fost ca nu se poate plati din urma pt.ca o scurta perioada cat a muncit in Italia ,a beneficiat jnnjur de 7-8 luni de indemnizatie de somaj.
Este corect ?daca a beneficiat de aceasta indemnizatie nu se mai.poate plati pensia din urma?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2025
anttonnio1980, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie comunitara de urmas luap2402 luap2402 buna ziua,as dori sa stiu daca o persoana poate beneficia de pensie si din partea altui stat acolo unde a muncit(legal) .spre exemplu,tatal meu a muncit 3 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie de la statul italian AlinaDiaconu07 AlinaDiaconu07 Problema : pensionar in Romania, iesit anticipat la pensie, pe ceea ce stiu eu ca se numeste \\"grupa\\", munca in conditii periculoase in combinat. Acest ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! violettamarinescu violettamarinescu Va rog sa-mi spuneti, pentru o vechime de 5 ani in Italia, pe ce perioada am dreptul sa primesc somajul si ce suma? Mentionez ca am lucrat ca batanta, cu un ... (vezi toată discuția)