avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE ..TESTAMENT Acum o luna ,din pacate , sotia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE ..TESTAMENT Acum o luna ,din pacate , sotia mea a ...

SUCCESIUNE ..TESTAMENT Acum o luna ,din pacate , sotia mea a decedat...bunurile comune ramase sunt un apartament ..vreau sa fac succesiunea ( eu avand 62,5 % si cei doi copii 37,5% in parti egale ) apoi sa fac testament pentru a ramane celor doi copii cate 50 % din apartament ... cum e legal ? care sunt pasii pe care trebuie sa i urmez ? multumesc !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:09, 29 Iulie 2025
de ce sa mai faceti testament cand va mostenesc oricum egal ?
sa i scutesc de a mai pierde timpul cu succesiunea dupa mine...
pai, testamenul nu e act de proprietate, nu ii scuteste.
Chiar dacă lasati un testament asta nu înseamnă că succesiunea după dvs nu va trebui dezbătută,ca descendenții nu vor achita taxe notariale etc..
Testamentul nu este act de proprietate. Moștenirea trebuie dezbătută oricum.
Dacă doriți ca la decesul dvs, copiii sa nu mai dezbata moștenirea, puteți sa le donați ambilor cota dvs, din timpul vieții.

Alte discuții în legătură

Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Imparteala de ascendent emiliamaria emiliamaria Va rog sa ma lamuriti in ce situatie se foloseste aceasta procedura? (vezi toată discuția)
Impartire avere prin acordul partilor lucit lucit Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: Parintii traiesc. Ei au o casa cumparata impreuna in care locuiesc, iar tatal are alte 2 case si terenuri la tara, ... (vezi toată discuția)