avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terasa improvizata pe gard comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terasa improvizata pe gard comun

Buna ziua! Stau la curte, casa de tip duplex, iar vecinul de duplex a facut o terasa inchisa , o latura foloseste gardul comun dintre cele doua duplexuri. Ce pot face daca este de rea credinta si nu vrea sa-si mute terasa?

Va multumesc,
Alex
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:31, 9 August 2025
Practic cu ce va deranjaza acest lucru ? Va obructioneaza lumina sau altceva ori este doar rea vointa ? La acest gen de locuinte exista de obicei un spatiu exterior foarte mic si fiecare incearca sa-l organizeze cat mai eficient . Ar trebui sa aveti putina intelegere pentru ca si d-voastra sunteti in aceeasi situatie si nu se stie ce veti face in viitor . O terasa inchisa impiedica zgomotul si mirosurile sa ajunga la vecini si invers , iar daca chiar vrem sa ramanem in spiritul legii pentru orice nimic ar trebui sa ne petrecem toata viata si sa ne cheltuim banii prin tribunale .
asa este, daca nu deteriora gardul. In plus, aici caut un punct de vedere juridic, nu caut sa dezbat problema.
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2025
AD2025, utilizator
Pai e simplu , il actionati in instanta sa mute peretele terasei la 60 cm de razor asa cum e legal sau poate va intelegeti amiabil sa refaca gardul .
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2025
Etsy123, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca si-a construit terasa cu autorizatie de constructie, nu e nimic de facut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa bloc ocupata ilegal laur1313 laur1313 Buna ziua, locuiesc intr-un apartament de la ultimul etaj al unui bloc pe Bulevardul Unirii, Bucuresti. Terasa necirculabila a blocului de la scara alaturata a ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am mostenit casa parintilor mei, construita in anii ... Rodica N Rodica N Buna seara. Am mostenit casa parintilor mei, construita in anii 1966. Gardul dinspre strada este construit pe soclu din beton, cu stalpi din beton, ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament.... eukyra1 eukyra1 Buna ziua, as dori sa ma informati asupra pasilor pe care trebie sa-i parcurg in urmatoarea situatie: -locuiesc intr-un bloc construit in 2007,adica este ... (vezi toată discuția)