avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lucrez cu PFA, sunt insarcinata in 13 saptamani si nu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lucrez cu PFA, sunt insarcinata in 13 saptamani si nu stiam de ...

Lucrez cu PFA, sunt insarcinata in 13 saptamani si nu stiam de contractul pe care trebuie sa il semnez la CAS pt indemnizatie si concediu de maternitate. Exista vreo posibilitate sa se plateasca retroactiv ?
Cel mai recent răspuns: 1927Olivia , utilizator 07:06, 11 August 2025
Buna ziua

E vorba de CASS, nu de CAS, adica contractul trebuie semnat cu Casa de Asigurari de Sanatate.

Nu poate fi semnat retroactiv: [ link extern ] /

BogdanGri a scris:

Buna seara! Multunesc pt raspuns!

Practic trebuie semnat acest contract inainte de confirmarea in orice fel a sarcinii pt a beneficia de indemnizatia prenatala. Interesant.

Daca vor trece cele 6 luni pana in momentul nasterii, voi putea solicita indemnizatia postnatala sau nici acolo nu voi mai fi eligibila?
Veti beneficia de indemnizatia pentru postanatal , numai daca aveti anterior acordarii acestui concediu minim 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Ultima modificare: Duminică, 10 August 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

Cornel Vasile a scris:

Si daca devin angajat in luna septembrie? Asa as putea beneficia de prenatal?

Nu beneficiati. ca nu aveti stagiu.

Alte discuții în legătură

Pot lua pre/postnatal si ccc? AndreeaGeorgiana2019 AndreeaGeorgiana2019 Buna ziua! Am fost in CCC pana la 2 ani pana in iunie 2020 (copilul a implinit 2 ani in iulie 2020). Am aflat ca sunt din nou insarcinata si din iunie 2020 ... (vezi toată discuția)
Buna. ma confrunt cu urmatoarea situație. sunt insarcinata in ... alle.militaru alle.militaru Buna. Ma confrunt cu urmatoarea situație. Sunt insarcinata in 2 luni si doresc sa parasesc locul de munca. Va fi cu acordul partilor si voi primi 10 salarii ... (vezi toată discuția)
Comncediul prenatal, lore00 lore00 buna ziua, am si eu o nelamurire, sunt insarcinata, in 6 luni, am terminat facultatea de medicina in august 2008. licenta, si nu am depus actele de somaj ca in ... (vezi toată discuția)