avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lucrez cu PFA, sunt insarcinata in 13 saptamani si nu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lucrez cu PFA, sunt insarcinata in 13 saptamani si nu stiam de ...

Lucrez cu PFA, sunt insarcinata in 13 saptamani si nu stiam de contractul pe care trebuie sa il semnez la CAS pt indemnizatie si concediu de maternitate. Exista vreo posibilitate sa se plateasca retroactiv ?
Cel mai recent răspuns: 1927Olivia , utilizator 09:10, 10 August 2025
Buna ziua

E vorba de CASS, nu de CAS, adica contractul trebuie semnat cu Casa de Asigurari de Sanatate.

Nu poate fi semnat retroactiv: [ link extern ] /

BogdanGri a scris:

Buna seara! Multunesc pt raspuns!

Practic trebuie semnat acest contract inainte de confirmarea in orice fel a sarcinii pt a beneficia de indemnizatia prenatala. Interesant.

Daca vor trece cele 6 luni pana in momentul nasterii, voi putea solicita indemnizatia postnatala sau nici acolo nu voi mai fi eligibila?
Veti beneficia de indemnizatia pentru postanatal , numai daca aveti anterior acordarii acestui concediu minim 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Ultima modificare: Duminică, 10 August 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

Cornel Vasile a scris:

Si daca devin angajat in luna septembrie? Asa as putea beneficia de prenatal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog sa mi raspunda si mie cineva - drepturi gravida Veronikka Veronikka Am lucrat timp de un an jumatate dupa care am intrerupt timp de trei saptamani iar dupa care m am reangajat din nou in acelasi loc de munca doar ca mi sa ... (vezi toată discuția)
Buna. ma confrunt cu urmatoarea situație. sunt insarcinata in ... alle.militaru alle.militaru Buna. Ma confrunt cu urmatoarea situație. Sunt insarcinata in 2 luni si doresc sa parasesc locul de munca. Va fi cu acordul partilor si voi primi 10 salarii ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal pfa ramonika1122 ramonika1122 Buna ziua! am un pfa de mai multi ani, am platit la casa de sanatate 0,85% pt concedii si sunt insarcinata in 7 luni. As vrea sa intru in concediu prenatal ... (vezi toată discuția)