avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aș dori să vând o casă unei nepoate, cu condiția ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aș dori să vând o casă unei nepoate, cu condiția ca ea ...

Am o întrebare, vă rog. Aș dori să vând o casă unei nepoate, cu condiția ca ea să aibă grijă de tatăl meu cât timp acesta va fi în viață. O clauză care să stipuleze că nepoata va fi responsabilă pentru toate cheltuielile necesare întreținerii tatălui meu. Este posibil să procedez astfel, vă rog? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
este posibil. Contractul nu e de vanzare , ci de intretinere. Ce trebuie exact sa faca, pe cine sa ingrijeasca etc, sa scrieti in contract.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2025
gi-jane2, moderator
Va mulțumesc pentru răspuns.

gi-jane2 a scris:

este posibil. Contractul nu e de vanzare , ci de intretinere. Ce trebuie exact sa faca, pe cine sa ingrijeasca etc, sa scrieti in contract.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este bine sa enumerati toate indatoririle, cum sa se realizeze, care usnt cazurile de neindeplinire obligatii, ce efecte produc, ce bani se returneaza si pentru ce, pana unde merge intretinerea (nu mereu se poate asigura orice situatie medicala apare, de exemplu). Trebuie ca tatal sa fie de acord, unde mentionati, ce efecte sunt daca nu este de acord etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare act de donatie marinica71 marinica71 buna seara! sunt vaduv iar singurul meu copil a decedat si nu a avut copii. am hotarat sa las apartamentul prin donatie cu habitatie nurorii mele si unei ... (vezi toată discuția)
Mostenire! blackberry29 blackberry29 Buna ziua, am nevoie de ajutor. Un batran mi-a trimis urmatoarea scrisoare: \\"sotia de 86 ani sta la pat. noi nu avem copii comuni. ea are copii din prima ... (vezi toată discuția)
Poate fi modificat /se poate renunta la un act de vanzare-cumpărare, de către titular? ZBIRLEA GEORGIANA ZBIRLEA GEORGIANA Nasa mea (94 ani), neavând alte rude decat: sora, nepoata (mama mea), a făcut act de vanzare-cumpărare, mamei mele/nepoata ei, cu uzufruct. In contract : ... (vezi toată discuția)