avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua,am trimis prin email cerea de demisie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua,am trimis prin email cerea de demisie explicând motivul ...

Buna ziua,am trimis prin email cerea de demisie explicând motivul pentru care plec nerespectarea CIM și anumea funcția pe care am fost angajata.
Am primit răspuns că nu se poate semna deoarece am trecut motivul.,și dacă nu o refac și ei vor trece motivele de nemulțumire față de mine.Este posibil așa ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 10 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.81 alin.3 C.mun., salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului, indiferent daca o motiveaza sau nu. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

Puteti sesiza ITM-ul , privind refuzul luarii in considerare a demisiei.

Ati mentionat si un articol in demisie?
Din păcate nu am menționat .
Nu este relevant , dar sunt salariatii care invoca art.81 alin.8 C.mun., situatie in care, in opinia mea, ar trebui motivata demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz mariantayla mariantayla Buna ziua numele meu este Marian si am nevoie de niste sfaturi. Sunt angajat cu jumatate de norma,dar lucrez ...9 ore pe zi. As vrea sa-mi dau demisia fara ... (vezi toată discuția)
Litigii munca danyel4269 danyel4269 Buna seara.Va comentez,sotia a lucrat intr-o firma si cand a vazut ca nu se respecta conditiile CIM a spus ca-si da demisia.Seful sau a sunat-o si a inceput ... (vezi toată discuția)
Demisie,art.81 alin 8 Jeni Nedelcu Jeni Nedelcu Buna ziua, mi-am trimis demiasia prin posta ,cu, confirmare de primire,dar, angajatorul a refuzat s-o primeasca , ce este de facut ? multumesc (vezi toată discuția)