Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua,am trimis prin email cerea de demisie explicând motivul ...

Buna ziua,am trimis prin email cerea de demisie explicând motivul pentru care plec nerespectarea CIM și anumea funcția pe care am fost angajata.
Am primit răspuns că nu se poate semna deoarece am trecut motivul.,și dacă nu o refac și ei vor trece motivele de nemulțumire față de mine.Este posibil așa ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:02, 12 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.81 alin.3 C.mun., salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului, indiferent daca o motiveaza sau nu. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

Puteti sesiza ITM-ul , privind refuzul luarii in considerare a demisiei.

Ati mentionat si un articol in demisie?
Din păcate nu am menționat .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este relevant , dar sunt salariatii care invoca art.81 alin.8 C.mun., situatie in care, in opinia mea, ar trebui motivata demisia.
Ca răspuns la cererea de demisie ,am primit următoarele motive false pentru care nu am semnat niciunde.
-nu am fost de acord cu programul de lucru motivând că am copii la școală și trebuie să îi duc și aduc. ( este fals )
-Ori de cate ori mi sa solicitat să duc la îndeplinire și alte sarcini de serviciu ,am refuzat de fiecare data ,și am amenințat cu demisia( ceea ce nu este adevărat) .
Ce pot face in acest caz?
Demisia are nr de inregistrare? Nu au relevanta motivele invocate, ci daca este sau nu inregistrata si daca este sau nu cu preaviz.

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz mariantayla mariantayla Buna ziua numele meu este Marian si am nevoie de niste sfaturi. Sunt angajat cu jumatate de norma,dar lucrez ...9 ore pe zi. As vrea sa-mi dau demisia fara ... (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata de catre angajator vladp33 vladp33 in data de 28.06 mi-am depus demisia in baza art.81 alin.8(angajatorul nu mi-a respectat programul de lucru mentionat in contract in loc de 40 ore/ saptamana ... (vezi toată discuția)
Cerere incetare cim refuzata hybrid13 hybrid13 Buna ziua. Va cer sfatul intr-o problema/nelamurire. Mi-am depus cerere pt incetarea contractului de munca si mi-a fost refuza pe motiv ca nu respect intreaga ... (vezi toată discuția)