avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un contract de vânzare cumpărare fără dovada ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un contract de vânzare cumpărare fără dovada plății cu ...

Un contract de vânzare cumpărare fără dovada plății cu mențiunea că "prețul stabilit de comun s a achitat în numerar, anterior autentificării prezentului act, ceace părțile au recunoscut, declarația acestora ținând loc de chitanță descărcătoare" poate fi considerat legal? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Bebbe , utilizator 07:09, 8 Octombrie 2025
Teoretic, da. Ambii ați recunoscut plata (și pare a fi redactată de un notar). Dar sunt și cazuri în care nu se poate ce ați descris mai sus, de ex dv cumpărați un apartament cu 50k€ de la o firmă (acesata plată trebuie făcută prin bancă). Sunt anumite limite, nu se aplică în orice situație.
Declarația „prețul s-a achitat anterior” rămâne valabilă, dar poate ridica suspiciuni privind proveniența fondurilor sau realitatea plății.
S a vândut un teren pe care era construit o casă de către soț și soție, vânzarea s a făcut doar de către sotie fără știința și acordul soțului. Terenul a fost cumpărat de sotie in timpul căsătoriei. Casa a fost vândută unui nepot al soție, cu speciația că imobilul a fost construit de nepot.
Prețul de vânzare a fost de 5000 euro, in anul 2019
Bunurile dobândite în timpul căsătoriei, sunt comune dacă nu s-a ales alt regim matrimonial (convenție). Chiar dacă la cumpărare (teren) se prezintă doar soția.

Dar, la vânzarea unui bun comun, trebuie să fie prezenți ambii soți (sau dacă e doar unul, să aibă procură de la celălalt în scopul vânzării ). Deci soția putea vinde fără dv doar dacă terenul era bun propriu.

E ciudat că un notar nu ar fi sesizat asta. Cred că nu ne dați toate detaliile și e greu să vă faceți o idee, dacă plecăm de la premise greșite.

Alte discuții în legătură

Intrebare partaj . luptator luptator Situatia este in felul urmator ; sotia a plecat de acasa la mama ei sub pretextul ca are nevoie de ajutor in cresterea copilului....au trecut 2 ani timp in ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare-cumparare cu uzufruct viager lacatusuilie lacatusuilie Acum 7 ani am cumparat într-o comună, cu suma de 10.000 ron(100.000.000 lei)un teren intravilan şi doua anexe (grajd şi magazie) şi am dat dreptul ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit inainte de casatorie si vandut in timpul casatoriei Tudor Dana Tudor Dana Buna seara, am cumparat inainte de casatorie un apartament pe care il vand acum in timpul casatoriei si cumpar altul cu o diferenta de bani fata de cel vandut ... (vezi toată discuția)