avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Tabel Casa judeteana de Pensii versus adeverinte ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Tabel Casa judeteana de Pensii versus adeverinte angajatori !

Pe tabelul cu „date privitoare la activitatea in munca”,sunt trecute salariile de pe cartea de munca, nete sau brute(conform perioadei lucrate). Eu am anexat la data depunerii Cererii de pensionare,adeverintele eliberate de angajatori,in care se afirma negru pe alb,ca „Au fost retinute si platite( sau virate) contributiile la fondul de pensii.” La acea data,nu intrase in vigoare legea 360/2023. Mi s-a calculat pensia pe baza inscrisurilor din cartea de munca. Am actiune deschisa in Instanta pentru recalcularea pensiei si pe baza adeverintelor. Intrebare : veniturile din adeverinte sunt net superioare celor din Tabelul dat de Casa judeteana de pensii.Chiar de trei ori. Retinerile au fost facute,( era pe timpul comunismului),deci impozitarea pt. pensie s-a facut la sumele cele mari ! Intrebare : daca suma din evidenta casei de pensii,pt care s-a facut retinerea,este mai mare decat cea din adeverinta,pe ce suma se face recalcularea? Nu reiese de nicaieri baza de calcul a pensiei. Pe ce suma s-a facut retinerea pt pensie? Un articol de lege,ceva !
Ma puteti ajuta?
Multumesc,Nicu

Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2025
niccu, utilizator

Alte discuții în legătură

Am castigat in instanta in anul 2021 , un proces cu o societate ... LUCIAN_D13 LUCIAN_D13 Am castigat in instanta in anul 2021 , un proces cu o societate comerciala privind acordarea unei PRIME DE SUCCES pentru activitatea mea depusa in anul 2011. ... (vezi toată discuția)
Exista vreun soft pt. recalcularea pensiei cu sporurile din adeverinte? ... niccu niccu Exista vreun soft pt.recalcularea pensiei cu sporurile din adeverinte? Pt.legea 360/2023 ! Pt legea veche,acum 5 ani mi-am calculat pensia mea si a sotiei pe ... (vezi toată discuția)
Sporuri nepermanente Puiu Stefan Puiu Stefan Îmi puteți da un sfat vă rog frumos? am ieșit la pensie anul trecut în iunie ( deci pe vechea lege nu cea de după 1 sept.) În noiembrie am depus ... (vezi toată discuția)