avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate cineva să-mi spună cum se calculează ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate cineva să-mi spună cum se calculează fracțiunea ...

Bună ziua,poate cineva să-mi spună cum se calculează fracțiunea de an în grupa a doua ( ex 6 luni lucrate la o firmă și 1 an și 8 luni la altă firmă?).Mulțumesc.O zi bună.
Cel mai recent răspuns: Silvy93 , utilizator 20:28, 8 Octombrie 2025
Daca sunt in acelasi procent se cumul,eaza.
Mulțumesc pentru răspuns,am șase luni lucrate ca Lăcătuș la I.U.P.S Bucuresti dar Doamna de la adeverință mi-a spus ca nu se cumulează ( pentru ca nu am un an întreg).Puteți să-mi spuneți și articolul de lege etc?.O zi bună.
Doar atat ati lucrat in grupele superioare de munca ?
Dacă acesta este tot stagiul de cotizare realizat în grupele superioare de munca, atunci acestea se cumulează doar in vederea reducerii vârstei standard in condițiile realizării stagiului complet contributiv. Nu aduce stagiu aferent.
Am uitat să menționez ca am lucrat in grupa a doua,dar doamna mi-a zis ca cele șase luni lucrate la o altă întreprindere nu se cumulează cu cele 20 de luni lucrate în altă parte ( pe mine mă interesează reducerea vârstei de pensionare atât).Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna pt.pensionari in activitate valih valih Un profesor pensionar din invatamantul preuniversitar poate beneficia de concediul de odihna si cum se calculeaza? Deasemenea o educatoare care a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! stie cineva daca la acordarea sporului de vechime/stsgiu, ... Alamarro Alamarro Buna ziua ! Stie cineva daca la acordarea sporului de vechime/stagiu, pentru perioadele lucrate in grupa II 11 ani si 11 luni si conditii speciale 9 luni , se ... (vezi toată discuția)
Cumul reducere varsta grupele i si ii de munca. eagle_free eagle_free Buna ziua. As dori si eu o lamurire vis-a-vis de cumularea reducerii varstei standard de pensionare. Pe site-ul unei case de pensii am gasit urmatoarele ... (vezi toată discuția)