Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:
Ca să vă restituie permisul ați făcut o cerere. În legislația rutieră știți că scrie că, atunci când se suspendă drptul de a conduce, conducătorul trebuie să predea permisul. Așadar returnarea presupune că puyteți conduce, doar nu vi l-a dat să vă uitați la el.
Mai uitați-vă puțin pe legislația rutieră, că ar trebui să cunoașteți, sunt chestiuni de bază. Și încercați să înțelegeți mai bine ce demersuri faceți, ce anume cereți, cui cereți... că nu prea vă este clar ce ați făcut.
N am făcut nici o ceree. Am înregistrat contestația la Judecătorie și cu dovada de la Judecatorie/ certificat grefa - m am dus la Politie și am luat permisul.
In plus, restituirea permisului nu înseamnă neaparat ca poti conduce, nu întotdeauna!
Restituire permis se face SI in cazul in care acesta a fost eliberat de alta tara - alta decat RO. Adică nu am voie sa șofez in RO - dar pot șofa in celelalte tari. Asta mi au spus la Secția de Politie.
Deci am permisul suspendat și fac o cerere pentru restituirea acestuia pe motiv ca plec din țara. Politia îmi da permisul da’ mi spune ca pe perioada suspendării n am voie sa sofez in RO.
Altfel, eu încă mai cred ca asta e platforma pentru ajutor/ informatii/ legislatie - nu e cazul / locul sa ma mustruluiti