avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
LIVE, ACUM (323 PARTICIPANȚI) SSM: Evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl meu a decedat și avea un contract la DIGI ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl meu a decedat și avea un contract la DIGI pentru cablul ...

Tatăl meu a decedat și avea un contract la DIGI pentru cablul TV.Le-am trimis prin e-mail certificatul de deces și au sistat abonamentul. Concubina care a rămas în casă a fost la reprezentanta DIGI Huși să facă preluarea contractului,și i-au spus că trebuie să prezinte certificatul de deces în original pentru a prelua contractul.Eu fiind fiica lui nu vreau să îi dau certificatul original de deces.Va rog să îmi spuneți cadrul legal ca ea să își poată prelua abonamentul Digi? Menționez faptul că este și concubina proprietara pe imobilul respectiv.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:28, 17 Noiembrie 2025
Concubina poate să-și facă un contract DIGI la aceeași adresă pe NUMELE EI, poate chiar mai avantajos pentru ea.
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2025
Dapix, utilizator
Dar vrea certificatul de deces în original.

Dapix a scris:

Concubina poate să-și facă un contract DIGI la aceeași adresă pe NUMELE EI, poate chiar mai avantajos pentru ea.

Poate vrea să preia contractul de la titularul decedat. Mergeți dumneavoastră și o însoțiți cu certificatul de deces la agenția DIGI să poată prelua contractul defunctului.

NU ea vrea certificatul de deces în original, ci compania DIGI vrea să se asigure că titularul respectiv este cu adevărat decedat.
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2025
Dapix, utilizator
Sunt 2 chestiuni separate, tatal titular de contract a decedat, ati trimis dovada si au inchis abonamentul, caz inchis. Acum, doamna care a ramas in casa vrea alt abonament, deci nu are ce prelua. Digi , la instalare pt noul abonament, poate folosi vechea aparatura. Puteti sa mergeti cu doamna sa vedeti ce vor
Ea este în Huși, eu in Brașov .Cei de la DIGI au primit pe e-mail certificatul de deces al tatălui meu.Ea își poate face singură cu cartea de identitate un alt abonament.

gi-jane2 a scris:

Sunt 2 chestiuni separate, tatal titular de contract a decedat, ati trimis dovada si au inchis abonamentul, caz inchis. Acum, doamna care a ramas in casa vrea alt abonament, deci nu are ce prelua. Digi , la instalare pt noul abonament, poate folosi vechea aparatura. Puteti sa mergeti cu doamna sa vedeti ce vor

Alte discuții în legătură

Când se reziliază contractele de servicii în caz de deces? nicu_ip nicu_ip Bunica mea a decedat și a avut contract de telefonie fixă și TV. Aveam doar certificatul de deces în copie și l-am dus la un sediu pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! se da urmatoarea problema: tatal meu,decedat,a avut ... adrian_patrascu adrian_patrascu Buna ziua! Se da urmatoarea problema: Tatal meu,decedat,a avut 2 contracte la RDS-RCS,unul pentru internet si unul pentru CATV!Dupa decesul lui,am mers ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract romtelecom, titular decedat dan_xcm dan_xcm Buna ziua, Titularul contractului Romtelecom a decedat in 2009, am pastrat abonamentul platind la zi abonamentul. Zilele trecute am decis ca doresc sa ... (vezi toată discuția)