Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

În 28.10.2022 eu și soțul meu am fost condamnați ...

Bună seara , în 28.10.2022 eu și soțul meu am fost condamnați la 1 an și 4 luni cu suspendare și 4 ani și 4 luni cu executare fapta fiind comisă în 2016 aș dori să știu dacă fapta era prescrisa când am primit condamnarea dacă da ce aș putea face? Vă mulțumesc !
Prescripția răspunderii penale se calculează în mod diferit, în raport de pedeapsa maximă prevăzută de lege și de data săvârșirii infracțiunii.
Prescripția poate fi suspendată și întreruptă.
Nu ați furnizat suficiente detalii.
Pe de altă parte, instanța verifică din oficiu acest aspect. Dacă hotărârea a rămas definitivă, presupunem ca este legală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal - art. 215, alin 1,2,3 si 5 cp xXx2013 xXx2013 Se poate primi sentinta cu suspendare, intr-un dosar penal de inselaciune? Art. 215 - alin 1, 2, 3, si 5 CP. Este vorba de un leasing auto, a doua masini ... (vezi toată discuția)
Prescriptia raspunderi penale - uz de fals - inainte de a ramane definitiva ? laurentiu_nl laurentiu_nl Cum se calculeaza exact prescriptia raspunderi penale? Stiu ca incepe in momentul cand a avut loc fapta (martie 2005), dar cand se termina acest termen de ... (vezi toată discuția)
Delapidare, grup infractional si evaziune fiscala ContSters101393 ContSters101393 Buna ziua, As dori cateva informatii referitoare la noul cod penal in ce priveste urmatoarele fapte penale : delapidare , grup infractional si evaziune ... (vezi toată discuția)