Repartitoare clasice vs repartitoare wireless
Buna ziua, intampin si eu aceasta situatie si imi trebuiesc niste sfaturi si indrumari. Parintii mei au in apartament montate repartitoare cu citire wireless, inca din ianuarie 2022, platite la vremea respectiva suma de 550 ron, dar fara sa li se dea vreo chitanta. Contractul fiind pe numele tatalui meu. In primavara aceasta, a anului 2025, am descoperit in desfasuratorul de la intretinere, ca apartamentul meu, unde locuiesc parintii, era trecuta incalzirea la pausal. Facand cateva cercetari si ajungand la SC Smart Eco Plus, descopar ca de fapt acele repartitoare platite si montate in ianuarie 2022, nici macar nu le aveau inregistrate in calculator, pentru a inregistra gigacaloria cu exactitate. Deci din 2022, caldura noastra a fost trecuta superficial si mai platisem si acea taxa de 20 ron luna de luna pentru citirea lor.
In urma acestei situatii, descoperite, am fost la Smart Eco Plus sa discutam si sa clarificam situatia, si mi-au dat ”ignor”. Pe 13 august 2025 am fost si la ANPC si am depus sesizare si acolo, ( ma rog, pe numele tatalui ca el este titular de contract) si nici in ziua de azi nu am primit nici un raspus. Am mai fost impreuna cu tata la ANPC pe data de 23 noiembrie 2025 si ni s-a spus prima data ca cica sesizarea a fost inchisa, Cand noi am insistat si le-am spus ca nu am primit nici un raspuns in scris acasa, cica s-ar fi uitat mai bine in calculator si ar fi vazut ca rapsunsul afisat in dreptul sesizarii noastre era de la alt caz si de asta il inchisese, iar printre altele imi spune ca ”ce recalculare ca doar nu se poate face, atat timp cat ele nu au fost inregistrate la Smart Eco plus. Pe urma doamna de la ANPC mi-a spus ca de fapt nu au primit raspunsul de la Smart Eco Plus si ca trebuie sa mai asteptam.
Dar aici vreau sa ajung, faptul ca caldura ”s-a deschis” inca din 15 octombrie si tot timpul ni se spunea ca sa asteptam acest lucru, ca sa se poata face recalcularea si nici un raspuns clar nu avem, chiar ne-am si pierdut increderea ca ANPC, ne va face dreptate, ce putem face in acest caz? Unde ma mai pot adresa? Iar faptul ca nu se poate face recalcularea, atunci sa se faca CALCULAREA sumelor platite din ian 2022 pana in aprilie 2025 si sa ii restitie tatalui toata suma de bani platita, si Smart Eco Plus, sa suporte aceste sume din urma, pentru ca e greseala lor( pot sa cer acest lucru?) si sa inceapa contorizarea corecta, abia de acum din 15 oct 2025 cand de fapt abia acum au inregistrat cele 4 repartitoare montate in apartament ( asa mi se pare mie corect) pentru a ”pune un pic in priza aceste societati care ”isi permit” sa faca ”greseli”.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.