Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna-ziua! 1. Am observat ca firma care este Administrator pt ...

Buna-ziua!

1. Am observat ca firma care este Administrator pt Asociația de Proprietari a unui bloc ne pune cheltuieli lunare mari cu produsele de curățenie.
Am comparat cu alt bloc care are tot 1 scara, dar 66 de apartamente fata de noi care avem 32. Ei au 108 locatari, noi avem 60.
Blocul cu care am comparat achiziționează 1 data la 3 luni de 5-600 lei.
La noi se fac achiziții lunare care variază între 350 și 550 lei.
Produsele nu sunt cumpărate din supermarket-uri, ci de la 3 firme, de fiecare dată aceleași.
La o firma am observat că factura, în fiecare luna, are nr. 00001 sau 00002.
Curățenia este una minima, făcută de 2 ori pe săptămână. În nici un caz nu se folosesc detergenți de 350-550 lei/lună.
Ce pot face pt a opri acest furt, abuz.

Pot cere copii după facturi cu anexa detaliată sa vedem ce produse, gramaj, concentrație au fost cumpărate.
Dacă nu îmi dau și anexele ce pot face?

Pana în luna martie produsele de curățenie erau cumpărate de către Președinte și costau mult mai puțin.
Am văzut ca firma i-a returnat suma și a început să facă aceste cheltuieli lunare mari.

Este posibil ca facturi similare, cu valori mari, să fie introduse și în deconturile altor asociații de bloc pe care le administrează firma X.

Cum se poate face un control la forma de Administrație X pt a se depista neregulile ?
ANAF controlează doar dacă au plătit taxele, impozitele sau și ce includ ei în deconturi, corect sau abuziv?
Cum pot afla câte blocuri are firma X în administrare, adrese ale acestor blocuri ?

Protecția consumatorului poate interveni?

Menționez ca nimeni dintre vecini nu doresc sa se implice, deși au sesizat și sunt cumva nemulțumiți.
Nu pot convoca Adunare Generala fără 20% dintre membrii.

2. Președintele nu răspunde la nici o solicitare.
Am cerut sa îmi comunice, pună la dispoziție adresa de e-mail a Comitetului, Nu oferă răspuns.

3. Eu sunt proprietar, iar mama are drept uzufructar. Mama figureză în Asocatia de Proprietari. Ttebuie sa depun o cerere prin care sa figurez eu?
Dacă corespondenta de până acum a fost semnata de mine, dar nu figurez ca membru în Asociație, documentele, sesizările sunt considerate nule ?

Va mulțumesc frumos pentru răspunsuri și pentru timpul alocat !