Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu acomodare - perioada

Bună ziua,

Am o situație legată de concediul de acomodare și suspendarea contractului de muncă în cazul adopției.

Mama a depus cerere de suspendare a CIM pentru concediul de acomodare, solicitând perioada 01.01.2026 – 01.01.2028. Există hotărâre de încredințare (90 zile) și proces-verbal de mutare a copilului în familie.

Vă rog să-mi clarificați:

Concediul de acomodare se acordă fix 2 ani, conform solicitării mamei?

Sau durata este de 1 an și 10 luni pentru părintele solicitant + 2 luni rezervate celuilalt părinte, ca la concediul de creștere copil?

Pot beneficia ambii părinți și cum se împarte concret perioada?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2025
bianca.ursache, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu acomodare adoptie magda28 magda28 Pot beneficia de concediu de acomodare adoptie fara sa suspend Pfa,unde nu am realizat venituri pe ultimul an si nici nu o sa realizez venituri in anul in care ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! anul trecut am adoptat o fetiță de 6 ani. am adus-o ... MargoDrag MargoDrag Bună ziua! Anul trecut am adoptat o fetiță de 6 ani. Am adus-o acasă la sfârșitul lunii august și din septembrie am intrat în concediu de acomodare ... (vezi toată discuția)
Concediu acomodare Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Buna, In legatura cu noul concediu de acomodare, (Legea nr. 57/2016), pentru parintii care adopta un copil, ma puteti lamuri? Avem un articol in Codul ... (vezi toată discuția)