Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul meu mi-a adus în data de 03.12.2025 ...

Bună ziua ,angajatorul meu mi-a adus în data de 03.12.2025 prin care mi-a adus la cunoștință că după terminarea celor 20 de zile de preaviz îmi desființează postul "pentru reorganizarea firmei și scăderea vănzărilor " , lucru care nu este real ,fiindcă vănzări a avut destule , adevăratul motiv este ,că persoana în locul căreia mă angajat pe mine trebuia să se pensioneze ,dar după ce și-a văzut decizia , a renunțat să plece și a rămas la 8 ore. Nu mi se pare corect ce sa întâmplat ,să te țipe așa înainte de Crăciun , și aș dori să îi acționez în judecată ! Ce îmi recomandați?
Cel mai recent răspuns: Dufy83 , utilizator 06:57, 9 Decembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce veti primi decizia de concediere aveti la dispozitie 45 de zile pentru a o contesta in instanta , Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.

Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă. Dvs trebuie sa dovediti ca , desfiinţarea locului de muncă nu este efectivă şi nu are la baza o cauză reală şi serioasă.
Angajatorul a motivat desființarea postului cu scăderea vănzărilor , în condițiile în care am facturat peste 100.000 de euro în ultimele 3 luni. Pot oare să mă bazez pe faptul că aceste date se pot scoate că dovezi de la ANAF?
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2025
Manuela Rășină, administrator
Da, se poate solicita in instanta ca , angajatorul sa depuna dovada scaderii vanzarilor.
Vă mulțumesc din suflet !!
Sărbători fericite să aveți !

Cornel Vasile a scris:

Da, se poate solicita in instanta ca , angajatorul sa depuna dovada scaderii vanzarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala VIOLETA CIUREA VIOLETA CIUREA Buna ziua, Am o speta relativ interesanta. Intr-o anumita societate cu activitate extinsa teritorial in mai multe judete s-a decis efectuarea ... (vezi toată discuția)
Codul muncii art.65(2) angajat001 angajat001 Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa. Intrebarea mea: cum este interpretata cauza reala si serioasa, ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați cu următoare situatie:un angajat este ... OANA_BD OANA_BD Vă rog să mă ajutați cu următoare situatie:un angajat este amenințat ca î se dezfiinteaza postul=director de vânzări pe o anumita zona .Dar postul de ... (vezi toată discuția)