avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Nu cred ca sunt incadrat cum trebuie ca functionar ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Nu cred ca sunt incadrat cum trebuie ca functionar public in Politia Comunitara

cand m-am angajat aveam facultatea terminata dar primaria m-a incadrat pe o treapta de salarizare cu studii medii. Creintele postului erau pt studii medii dar eu chiar nu pot sa fiu incadrat intr-o treapta salariala mai mare?
Cel mai recent răspuns: cetateanuly , utilizator 13:54, 28 Februarie 2010
Nu daca cerintele postului sunt studii medii. Cautati-va un post ale carui cerinte sunt conforme pregatirii, in sectorul privat sau de stat.
Este gresit sa credeti ca primaria v-a angajat, dvs ati ales sa fiti incadrat pe studii medii!!!
Explicatie : Cand ati completat formularul de concurs - presupun ca ati participat la un concurs de recrutare - ati stiut ca este post pentru care se cer studii medii, asa zisele functii publice de clasa III
Probabil ati acceptat sa participati la concursul ptr ocuparea unui astfel de post - adica unul pentru care se cereau studii medii- chiar daca aveati, la momentul participarii la concursul de recrutare, facultatea terminata
Cererea/formularul dvs de inscriere la concurs se pastreaza la dosarul profesional de la compartimentul personal si puteti sa verificati singur acest lucru, deoarece aveti acces la acest dosar
Dupa ce ati fost declarat admis, ati fost incadrat, daca acest lucru s-a intamplat in anul 2007, cf GO 6/2007 iar daca ati fost numit in anul 2008 sau 2009, cf OG 9/2008.
Fiind numit in cadrul Politiei Comunitare, trebuie sa stiti ca salariile aplicabile sunt cele de la nivelul functiilor publice locale, adica s-a aplicat ANEXA 4 din OG 6/2007, respectivOG 9/2008: Daca tot aveti acces la internet, verificati aceste acte normative si veti vedea concret ce salarii de incadrare vi s-au dat
Cat despre posibilitatea de a fi incadrat pe studiile superioare, avand in vedere ca erati absolvent de studii superioare inainte de a fi numit func public, aveti posibilitatea de a fi numit pe func pub ce presupun sa fiti absolvent de studii supr, doar prin concurs de recrutare ptr ocupare de funct pubc de clasa I
Ceea ce nu stiu insa multi, este faptul ca salariatii din cadrul Pol Comunitare nu apartin de MIRA!
multumesc.
Salariatul pol com se refera la posibilitatea transformarii postului din cl 3 in cl1 asa cum se procedeaza la cei care absolva studii superioare in timp ce sunt functionari publici. Aceasta situatie este discriminarorie pentru ca si angajatul care a terminat studiile superoare in timp ce era fp. a optat pt un post inferior . Legea este interpretata eronat deoarece nu stipuleaza clar daca pt transformarea postului din cl3 in cl 1 trebuie sa fi terminat studiile inainte sau dupa ce ai devenit fp "functionarii publici care au absolvit" cand? Daca ar fi scris " care au absolvit in timp ce erau fp" ar fi fost clar. De aici rezulta discriminarea 1- Cel care este angajat referent termina o fac si i se transforma postul direct in inspector asistent pe baza de examen simplu fara concurenta si daca nu il ia ramane referent 2- Cel care este angajat ca ref dar are studii dinainte trebuie sa sustina concurs ca si cand ar veni pt prima data in institutie . Care ar fi punctul dv. de vedere in aceasta situatie?
Candidatul sa indeplineasca cerintele cerut de post si nu postul sa fie "modelat" dupa studiile candidatului dobandite dupa ce a ocupat postul. Daca o persoana angajata pe post de paznic in cadrul primariei termina facultatea cum va fi transformat postul lui , "paznic asistent cls.1"? Nu va fi ca nu este "functionar public"? Atunci este discriminare in raport cu cei care au acest "drept".
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
ContSters42179, utilizator

Alte discuții în legătură

Administratie publica c c Am absolvit facultatea de administratie publica in vara anului 2008, iar in primavara lui 2009 am obtinut prin concurs un post de functionar public intr-o ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa anin 312 anin 312 Buna ziua! Lucrez intr-o primarie ,m-am angajat in urma cu 3 ani , ca persona contactuala calificata. Dupa nici un an am trecut la un alt compartiment din ... (vezi toată discuția)
Functionar public promovare milan65 milan65 Sunt functionar public din 2006, am intrat in sistem pe un post de referent (studii medii) . Am absolvit stiintele juridice inainte de a deveni functionar ... (vezi toată discuția)