avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fostul iubit ma ameninta!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fostul iubit ma ameninta!

Buna! Am 18 ani. De cateva zile m-am despartit de iubitul meu iar acum imi vorbeste foarte urat, ma injura ma face in tot felul, ma ameninta ca are el grija de mine, ca ma nenoroceste cand ma prinde, ca ma omoara ca imi taie gatul si multe alte chestii din astea. Nu ii raspund la tel dar imi trimite mesaje cu toate amenintarile astea. Mi-e foarte frica de el sincer... Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: ANEA , utilizator 08:24, 8 Septembrie 2010
Depuneti plangere la politie sau la parchet impotriva lui, prezentand si sms-urile drept dovada a amenintarilor. Va fi tras la raspundere penala, daca va vi gasit vinovat, pentru infractiunea de amenintare, conform art. 193 Cod penal.
Da, depuneti o plangere penala pentru infractiunea de amenintare la politie.
Sa nu uitati sa precizati in declaratia dvs. ca va este frica sa nu faca ce zice.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca detineti probe legale prin care sa sustineti si sa probati afirmatiile ,formulati plangere la autoritatea responsabila locatiei unde domiciliati.
Atentie ! Inainte de a demara procedura ,asigurati-va de existenta si de posibilitatea probarii acuzelor,pentru a indeparta eventualitatea ca, in situatia in care nu sunt administrate probe care sa va sustina varianta,puteti suporta consecintele legale ce decurg
Eu cred ca exista sanse reale sa se rezolve situatia.
Il chema la politie, ii ,,explica" ca nu este bine sa faca asa si lucrurile se vor indrepta.:) daca nu imediat...intr-un timp relativ scurt...

avocat Claudiu Lascoschi
Dragoste cu nabadai :)) , sms constituie mijloc de proba in acesta situatie , deci daca aveti sms mergeti cu incredere la politie.

Cu stima

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza ionelaioni ionelaioni am depus o plangere penala la parchet impotriva fostului iubit cu infractiunea de maltratare si amenintare,am primit un nr de dosar de la parchetul de pe langa ... (vezi toată discuția)
Amenintari prin sms nicoleta1975 nicoleta1975 Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ... (vezi toată discuția)
Divort cu nabadai de cetatean arab Bibicu78 Bibicu78 Buna ziua Am urmatoarea speta. O prietena de-a mea, s-a casatorit in italia cu un cetatean egiptean cu care are un copil. Dupa 3 ani de casatorie a hotarat ... (vezi toată discuția)