avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incompatibilitate Presedinte Asociatie de Proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incompatibilitate Presedinte Asociatie de Proprietari?

Speta: In urma unei hotarari definitive de divort, o femeie ramane titular al dreptului de proprietate asupra unui apartament., dupa care ea se recasatoreste si noul sot este ales presedinte al asociatiei de proprietari in blocul unde este situat apartamentul respectiv, avand doar calitatea de locatar, fara a figura in titlul de proprietate al aparatamentului sotiei sale. Exista incompatibilitate?
Ce domiciliu figureaza in buletinul sotului?
Legea 230/2007 povesteste despre faptul ca dintre proprietari se alege.....

Dupa parerea mea rudele si sotii proprietarilor, persoane care locuiesc permanent in apartament sunt la fel de indreptatiti sa fie alesi. Ca sa nu fie probleme prea mari e bine, daca n-ati facut-o pana acum, sa-l treceti pe sot in cartea de imobil.

Nu vad de ce s-ar pune problema incompatibilitatii!!!!!
Macar de-ar fi peste tot incompatibilitati d-astea si sa mearga asociatiile ca lumea.
Ca si cu compatibilii.....parca suntem mai breji!!!
Da, cu certitudine ,comform legii, sotul in speta nu poate fi ales presedinte,membru in comitet,cenzor. Poate doar fi angajat administrator, bineinteles respectind iar citeva conditii. El pur si simplu este doar luat in spatiu. Se vede treaba ca cei din asociatie nu stiu legea230/2007 si nici normativele ei de aplicare-1588/2007 .
@Chesu Petre
Daca sunteti amabil ,sa precizati concret dispozitia legala care interzice unui locatar care domiciliaza cu forme legale in imobil sa acceada la responsabilitatea de presedinte de asociatie ?
atita timp cit asociatia poate angaja cenzor din afara, el poate fi angajat si cenzor

Alte discuții în legătură

Probleme cu presedintete asociatiei cristianZ cristianZ Buna ziua, Sunt reprezentantul dezvoltatorului unui proiect imobiliar , am ajutat la constituirea asociatiei de poprietari si acum ne confruntam cu o problema ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie proprietari chinook chinook Buna seara! Am citit un mesaj si raspunsurile la acesta referitor la presedintele unei asociatii de proprietari care este chirias. La mine in asociatie, in ... (vezi toată discuția)
Este necesar ca presedintele asociatiei de proprietari sa locuiasca in blocul asociatiei? alertbrain alertbrain Presedintele asociatiei de proprietari nu mai locuieste in bloc de mai bine de 4 ani. [b]Este legal sa mai detina aceasta functie?[/b] Precizez ca nu se ... (vezi toată discuția)