avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

am avut o problema cu o bluza de la un magazin de haine. am cumparat-o de la o persoana care vindea haine in propriul apartament. ulterior, la o saptamana am intrat cu bluza respectiva in reprezentanta respectiva si la iesire a bipait alarma.m-au oprit spunandu-mi k bluza nu este cumparata din alta parte, ci furata din magazinul lor. mentionez k alarma nu bipaia mereu( din cauza asta nu a bipait si knd am intrat); avea o alarma suplimenatara pe care tipul de la care am cumparat-o nu o daduse jos..situatia a fost jenanta intrucat managerul magazinului a chemat politia.:(( mi-au cerut actele, cei de la magazin mi-au facut copie dupa buletin si au scris ceva pe o foaie pe care am refuzat sa o semnez pentru ca scria ceva de "furt''. le-am explicat stuatia desi au zis k nu am cum sa dovedesc ca e adevarat ce zic si mi-au spus sa platesc bluza inca o data. am facut asta pentru ca eram foarte speriata si mi-au dat drumu acasa. am intrebat politistii daca trebuie sa ma prezint la sectie a doua zi sa explic cele intamplate si mi-au spus ca nu este nevoie si sa zic mersi..problema e k mi-au luat datele cei de la magazin, mi-au facut copie dupa buletin..au zis ca le trebuie pentru ei. in cazul asta ma pot alege cu dosar penal? sau ce se poate intampla? mentionez ca nu am antecedente
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
mirela12345, utilizator
Dosar penal va poate face doar politia si nu cei de la magazin.
Insa cei de la magazin pot sa faca plangere penala impotriva dvs pentru savarsirea infractiunii de furt.....
Daca veti fi chemata la audieri trebuie sa va formulati o aparare foarte buna...ar fi bine sa mergeti insotita de un avocat.
Cam ciudat. N-aveti adresa si numele persoanei de la care ati cumparat din apartament?
Nu mergea mai multa lume acolo sa cumpere? N-aveti un martor?
l-am sunat pe baiatul respectiv si mi-a spus sa nu il implic pe el in asa ceva ca si el ia hainele de la cineva si asa mai departe..a doua oara cand am sunat nici nu a mai raspuns la telefon..nu stiu ce sa mai fac..daca vroiau sa imi intenteze plangere penala nu o faceau atunci pe loc? politia nu a completat nimic..decat mi-au scris numele intr-un carnet..si pot sa intenteze plangere penala cand ei si-au recuperat banii pe produs? si dak se poate cum aflu daca am o astfel de plangere? si in cat timp ma pot interesa? plangerea se poate face si mai tarziu? adresa de pe buletin e cea de acasa..stau in bucuresti si nu am adresa de flotant pe buletin. va multumesc
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
mirela12345, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
nu e vorba de ce aleg eu..ca nici nu-l cunosc pe baiatul respectiv..a fost prima oara cand am cumparat haine de la el..dar va dati seama ca el poate sa declare ca nu m-a vazut niciodata in viata lui..plus ca eu le-am spus celor de la magazin si politiei ca ii pot duce in respectivul apartament pentru ca stiu adresa insa nu au fost interesati spunand in continuare ca mint..nu m-au dus nici la sectie iar managera magazinului mi-a spus ca le trebuie datele mele de pe buletin pentru ei..si ca eu nu o sa patesc nimic..am intrebat daca trebuie sa ma prezint la politie sa dau vreo declaratie si mi-au zis ca nu..dar magazinul cum demonstreaza ca as fi furat acea bluza? e posibil sa fi facut asa doar ca sa fie siguri ca isi recupereaza banii daca intr-adevar a fost furata si sa nu se ajunga la plangere penala? si de ce nu au facut plangerea atunci pe loc? ca mie politia nu mi-a dat sa semnez nimic si nu mi-a luat nici o declaratie..nici nu am fost dusa la sectie.. si cel mai important..cum aflu daca am o astfel de plangere si la cat timp de la data savarsirii incidentului?
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
mirela12345, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt din magazin, produse platite, consecinte andro613 andro613 Buna ziua! baiatul meu ( in varsta de 20 ani) a furat dintr un magazin, din mall, accesorii in valoare de 160, la iesirea din magazin, cel de la paza l a oprit ... (vezi toată discuția)
Furt geo1510 geo1510 Buna ziua. Am nevoie de cateva raspunsuri si sfaturi in legatura cu ce mi s-a intamplat. Ieri am fost prins furand dintr-un magazin, a fost chemata paza si ... (vezi toată discuția)
Problema! raul_bonea raul_bonea Cineva mi-a furat un lant si o bratara de aur de acasa stiu sigur cine a fost dar nu am martor azi din fericire a dat iar pe la mine i-am aplicat o corectie ... (vezi toată discuția)