avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studiile universitare si postuniversitare se considera ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studiile universitare si postuniversitare se considera vechime in munca la calculul somajului?

Cine stie, va rog sa-mi spuna daca studiile universitare si postuniversitare se considera vechime in munca la calculul somajului?
Pentru ca stiu ca proaspetii absolventi, fara vechime in munca, beneficiaza de indemnizatia de somaj.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: panaxor , utilizator 19:53, 25 Februarie 2010
Studiile universitare nu constituie vechime in munca ... absolventii beneficiaza de indemnizatia de somaj de la data expirarii perioadei de 60 de zile calculate de la data absolvirii.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
deci studiile universitare si post se pun doar la pensie, nu si la somaj...........am inteles.

multumesc
La pensie se ia in calcul ca si stagiu de cotizare asimilat perioada in care persoana a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora.
La pensie se ia in calcul ca si stagiu de cotizare asimilat si cursurile invatamantului universitar sub alte forme(ex.ID).Dar daca ai facut 2 facultati?
Multumesc!
1. Nu se ia in calcul cursurile universitare facute la ID , ci numai la zi - art.38 din Legea nr.19/2000.

2. Asiguratii care au absolvit mai multe institutii de invatamant superior beneficiaza de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a unei singure perioade de studii, la alegere.

Alte discuții în legătură

Perioada masterului este considerata vechime in munca? iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Am incheiat contractul de munca pe data de 7.01.2011 cu acordul partilor. Nu mi-am gasit de lucru si as vrea sa ma inscriu la somaj, va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Armata, studiile universitare si vechimea noiklosa noiklosa Buna ziua, 1. Durata petrecuta de o persoana in facultate este considerata drept vechime in munca numai la calculul vechimii necesare pentru primirea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crest copilului daca mi am platit singura impozitele vulpitza vulpitza Buna ziua. Stie cineva daca se pot lua cei 800 Ron pt cresterea copilului daca mi am platit singura contributia la asig de sanatate?Va rog sa ma lamuriti si pe ... (vezi toată discuția)