avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiul verde din jurul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiul verde din jurul blocului

Va salut!
Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari?
De ce va intreb. In urma cu un an, primaria a montat garduri in jurul spatiilor verzi ale blocurilor din cartier. Ok, nu ma deranjeaza, nu asta e problema mea. Gardurile puse de primarie permit accesul in spatiul verde, in dreptul scarilor blocurilor. In acest spatiu verde eu imi scot catelul la plimbare. Acum cateva zile, vecinul de la parter a montat o usa acolo unde se putea intra in spatiul verde si a inchis-o cu un lacat. Intrebarea mea este, daca spatiul verde apartine asociatiei de proprietari, deci tuturor celor care locuiesc pe scara noastra, avea dreptul vecinul sa ne blocheze accesul in aceasta zona? Mentionez ca montarea acelei usi nu a fost o decizie a asociatiei de proprietari. Cel putin pe mine nu m-a intrebat nimeni.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
scor.pio, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 00:33, 19 Noiembrie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spatiul verde din jurul blocurilor apartine domeniului public, motiv pentru care primaria, daca are bani, il si ingradeste.

Dar....pentru ca primaria nu ingrijeste acele spatii verzi, au fost lasate in mod traditional si tacit, in grija asociatiilor, respectiv a locatarilor din blocuri si astfel, in cazul multor asociatii, acel spatiu s-a inchis.

Motivele sunt ca acele spatii sunt ingrijite, toaletate, fie pe munca unor locatari, fie cu contributia baneasca a lor si daca ar fi lasate la voia tuturor detinatorilor de animale sau copiilor sau a altora pentru diferite scopuri nu ar mai arata asa cum arata. Accentuez, e vorba de anumite locuri, nu toate sunt ingrijite.

Al doilea motiv pentru care ele sunt inchise este ca cei de la parter sunt destul de vulnerabili (galagie, distrugerea plantelor, mizeria de la animale, hoti) in cazul unui acces liber in acel spatiu.

Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
elga50, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Spațiul verde din jurul blocului este al domeniului public.Dar dacă vecinul dorește
să aibă spațiu verde il ingrijește.Dacă vecinii vă respectă dragostea pentru
caine și reciproca ar trebui valabilă.Vă luați o pungă să stringeți mizeria cainelui?
Multumesc pentru raspunsuri, dar... nu m-am lamurit. :)

Avea dreptul vecinul sa inchida domeniul public cu de la sine putere? Daca locuieste la parter, spatiul verde ii apartine, e proprietatea sa? Nu trebuia sa ceara acordul celorlalti locatari?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă a făcut ”ușa” fără să vă angajeze material ,fără să strice ambiental
peisajul nu trebuia să vă solicite aprobarea.
De ce nu discutați cu persoana?Posibil este singura persoană ce face curat.
Angajati-vă că veți pune gazon sau planta flori (funcție de ce aveți acolo)
Mariana Apostol a scris:

Dacă a făcut ”ușa” fără să vă angajeze material ,fără să strice ambiental
peisajul nu trebuia să vă solicite aprobarea.


Problema nu este ca a facut usa, #-o ci ca a inchis-o cu un lacat!
Cu ce drept? Nu este curtea primita mostenire de la mamitica lui, nu plateste impozit in plus pe terenul respectiv, NU ESTE AL LUI, dar s-a facut stapan pe el! Inca odata, cu ce drept!
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
scor.pio, utilizator

Alte discuții în legătură

Blocul de lângă noi are pământ și ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare blocul de lângă noi are pămînt și acest pămînt este folosit in interese proprii. Au plantat legume,flori fiecare locatar și ... (vezi toată discuția)
313/2009 Don_Quijote Don_Quijote L 313/2009 Art. 6./j) spatii verzi aferente locuintelor de tip condominiu - spatii verzi formate dintr-un cadru vegetal, amplasate adiacent blocurilor de ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului-legislatie ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua Locuiesc impreuna cu familia la bloc, intr-un apartament proprietate personala, si pe spatiul verde din jurul blocului, mai multi vecini avem ... (vezi toată discuția)