avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie neacceptata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie neacceptata

buna ziua. am urmatoarea problema. am incheiat contr de munca pe 2 luni la o firma , si mai am de lucrat doar 3 sapt din acele 2 luni. intre timp mi-am gasit altceva de munca mai bine platit si vreau sa plec. in cazul in care nu-mi accepta demisia pot pleca fara nici o problema de la lucru. mentionez k nu am carte de munca. ma poate obliga sa platesc cele 3 sapt de lucru? va rog ajutati-ma!
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alyna_sae , utilizator 18:28, 1 Martie 2010
Depuneti cererea de demisie , demisia nu trebuie motivata si ea nu trebuie sa se aprobe . Dvs. trebuie sa mai lucrati insa 15 zile , daca angajatorul n u renunta la perioada de preaviz . Oricum nu plecati fara sa depuneti cererea de demisie , angajatorul va poate desface cim,. disciplinar .
Mai bune incercati o incetare a raporturilor de munca prin acordul ambelor parti.
va multumesc. deci dk am inceheiat contr ma poate obliga sa imi bag preaviz, sa mai stau inca 15 zile?

Ar fi bine sa inaintati demisia si poate sa va intelegeti cu angajatorul sa o semneze fara preaviz.
Nu e bine sa plecati din firma fara sa va rezolvati plecarea.

In rest, nu are cum sa va puna sa platiti ptr zilele ramase din perioada contractului.
Ptr acelea ar fi trebuit el sa va plateasca nu sa aduceti dvs bani de acasa. Salariul reprezinta contravaloarea muncii prestate de dvs si nu bani pe care trebuie sa-i primeasca angajatorul in cazul plecarii dvs.
Nu prestati munca, deci nu sunteti platit. Dar in nici un caz nu inseamna ca nu prestati munca si dvs il platiti pe angajator.
ve multumesc frumos!!!.! inca o intrebare. dk eu ma duc de exemplu de dimineata la lucru 8 ore si la sfarsitul programului merg la birou cu demisia in mana in care specific k din ziua urmatoare nu ma mai prezint la locul de munca are ceva? sau in cazul refuzarii demisiei pot cere lichidarea la zi? va multumesc!
De ce nu solicitati incetarea c.i.m cu acordul ambelor parti ? ... in acest caz, nu se acorda preaviz .... in cazul demisiei sunteti la mana angajatorului in ceea ce priveste renuntarea sau nerenuntarea acestuia la termenul de preaviz.

Alte discuții în legătură

Demisie fara respectarea preavizului ioana5050 ioana5050 Buna seara! Sunt angajata la un magazin de haine. Lucrez acolo de o luna un pic, am contract pe 3 luni si totodata am stipulat ca trebuie sa respect termenul ... (vezi toată discuția)
Demisia crissu90 crissu90 In data de 15 iunie l-am anuntat pe angajator ca nu mai vin a 2-a zi la munca iar a doua zi am venit si mi-am dat demisia.Dupa mi-a zis ca trebuie sa astept ... (vezi toată discuția)
Consecintele unei demisii! daniana daniana Buna ziua,m-am angajat de curand si nu sunt multumita de locul de munca si as vrea sa plec dar problema este ca atunci cand am semnat contractul mi sa spus k ... (vezi toată discuția)