avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata pentru studii si indemnizatie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata pentru studii si indemnizatie pentru cresterea copilulu

Bună ziua,
Sunt profesoară şi pâna în luna septembrie 2009 am lucrat timp de 4 ani ca profesor titular. Din septembrie 2009 mi-am luat concediu fără plată pentru studii. Inspectoratul Judeţean mi-a dat acordul pentru concediul fără plată pentru întregul an şcolar. (Contractul meu de muncă nu a încetat la şcoală ci este numai suspendat pe perioada concediului de studii).Aş dori să iîntreb dacă am dreptul la concediul de doi ani pentru îngrijirea copilului şi la ceva drepturi băneşti? Am văzut că în concordanţă cu Ordonanţa de urgenţa a Guvernului nr. 148/2005, art.1/2, aliniatul "i" pot beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului. Aş dori să aflu dacă această lege este încă valabilă.
Aştept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră.
Mulţumesc anticipat pentru răspuns.

Cel mai recent răspuns: ellaiklub , utilizator 18:57, 4 Martie 2010
OUG nr.148/2005 este in vigoare ...potrivit art.1 alin.2 lit.i, cele 12 luni pot fi constituite integral si din perioadele în care persoanele au beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare si perfectionare profesionala din initiativa angajatorului sau la care acesta si-a dat acordul, organizate în conditiile legii.
Stiu ca ordonanta este in vigoare, dar mie nu imi este clar ce venituri din ultimele 12 luni se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei...:hm:
In acest caz, banuiesc ca se ia in calcul salariul minim pe economie ...:)
In primul rand, multumesc foarte mult pentru raspuns.
Raspunsul Dumneavoastra inseamna ca o sa beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului?
Doctoratul este considerat curs de formare si perfectionare profesionala?
Multumesc inca o data.
Perfecţionarea prin doctorat reprezintă al treilea ciclu de pregătire universitară avansată.

Alte discuții în legătură

Spinos! cic, da sau nu? mamistresata mamistresata Sunt angajata a unei institutii universitare. In perioada 1 oct. 2009-31 iulie 2010 am fost in deplasare in strainatate pentru perfectionare profesionala, cu ... (vezi toată discuția)
Concediul de studii afecteaza indemnizatia crestere copil? steffyuly steffyuly Buna ziua. As dori sa stiu daca, in perioada concediului de studii,fara plata(1 luna), am ramas insarcinata, imi va fi afectata indemnizatia crestere copil?Am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului mircea_o mircea_o Buna ziua! Tocmai i-a fost respins sotiei mele dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului pe motiv ca in ultimile 12 luni nu a realizat venituri ... (vezi toată discuția)