avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legea? O apa de ploaie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legea? O apa de ploaie?

Am vorbit cu o prietena comisar de politie si ea mi-a spus ca au mainile legate de legile care favorizeaza infractorii. "Nu ai mare lucru ce le face. Tu faci o plingere penala, ai probleme cu cineva care te-a insultat sau te-a agresat, spre exemplu. Ajunge plingerea mai departe si acolo primeste NUP sau se alege cel mult cu o amenda. Pai ce inseamna o amenda de cateva milioane pentru un infractor? Nu mare lucru. El prefera sa-si bata joc de cineva si sa plateasca (sau nu) amenda respectiva. Numai in cazuri grave, cu spitalizare si multe probe se poate face ceva serios impotriva lor. Altfel, politia e legata la maini si majoritatea persoanelor care fac plingeri se aleg cu nimic din dreptate pentru ca legile nu ajuta oamenii corecti. Dimpotriva, infractorii cunosc si ei legile si isi bat si mai tare joc de cei care fac acele plingeri.
Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: avocat Moloman George , Avocat 02:59, 7 Martie 2010
Cred ca ai mare dreptate ..... dar, deocamdata, asta e sistemul :sorry:
~ Conținut șters la cerere ~
Este posibil sa fi fost intentionat construit asa acest sistem? Pentru ca in haos e mai usor de facut bani....de catre cei interesati...
Intr-un sistem bine pus la punct, transparent... nu se pot intampla prea multe.
De ce juristii nu schimba legea? A incercat oare cineva?
Nu e imposibil totusi.
=D>
Situatii tragicomice datorate reprezentantilor sistemului
Credeti ca situatia dezolanta actuala,simtita de o anume parte a populatiei ,
recunoscuta de putini,se adtoreaza aexclusiv autoritatilor la care a-ti facit referire?
Nu,hora ,este mult mai mare,si este constituita din reprezentantii autoritatilor statului,care fiecare se implica dupa interese
Sistemul este mult prea cronicizat ,autoritatile mult prea interesate de jocuri politice de fatada .care in realitate acopera marile masinarii care le asigura sporirea peste noapte a averilor ...
Din nefericire pentru multi,trebuieste sa ii dau dreptate d-nei"ynocentta" cu privire la defectiunile evidente din sistem,dar si in legatura cu emiterea unui nou Cod Penal,mult mai permisiv,cel putin din punctul de vedere al sanctiunilor legale prevazute.
Din nefericire,cand printre paralamentari sunt mai multi ingineri(fara sa am ceva deosebit cu aceasta profesie frumoasa),decat juristi sau economisti sau cand juristii-si ei majoritatea "de renume"- din comisia juridica sunt condusi de "un jurist cu renume" ca Toni Grebla,care cunoaste tot atata drept ca si politistul comunitar care pazeste parcul sau cimitirul,totul este mai mult decat normal,numai ca aceasta"normalitate"duce la aceasta puternica disolutie a puterilor din stat si de aici,rezultatele sunt cele pe care le reclamati dvs si alti cetateni cinstiti ai acestei tari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Refuzul de-a divulga numele complicilor xuser xuser As dori sa pun o intrebare deseori intalnita dar pe care nimeni nu o trateaza ca atare. Refuzul de-a divulga identitatea complicilor constituie sau nu ... (vezi toată discuția)
Lamuriri -drept civil pentru un necunoscator total tester tester Sunt nou pe acest forum dar apelez la voi cu toata increderea. De cand ma stiu nu am avut probleme cu justitia... dar un eveniment nefericit intamplat ... (vezi toată discuția)
Prostituate agresive Dana Marin Dana Marin 2 prostituate agresive care locuiesc in bloc cu mine m-au injurat in luna ianuarie 2010. Am facut o plingere penala impotriva lor si de atunci nimic nu s-a mai ... (vezi toată discuția)