avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog ajutati-ma...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog ajutati-ma...

Mama mea are un apartament cu 3 camere,tatal meu a murit acum 3 ani,in apartament locuiesc eu cu mama si cu sotia...fratele cu sotia lui au plecat in gazda in urma unor neitelegeri...problema se pune in felul urmator...eu am beneficiat acum de niste bani veniti din partea sotiei...vreau sa fac actele pe apartament pe nuele meu...intrebarea mea este de cat beneficiez eu acum tinand cont de faptul ca mama va ramane cu noi pana la sfarsitul zilelor...va rog astept raspuns,sfat,orice !
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:19, 22 Ianuarie 2007
se dezbate succesiunea, cu renuntare din partea fratelui, contracost.
Dupa dezbatere cumperi partea mamei, cu clauza de intretinere;)
Sau faci dezbaterea cu renuntarea amandorora, dar nu mai e clauza de intretinere:O
trebuie facuta succesiunea dupa tata, intr/adevar. in nici un caz nu trebuie ca dvs sa renuntati la succesiunea tatalui. in cazul asta mama dvs va veni in concurs cu celelalte clase de mostenitori dupa tata (fratii, surorile tatalui etc pana la verisori ai tatalui)!!

daca fratele accepta si el succesiunea, va trebui sa il despagubiti pt partea lui (3/16 din apartament) sau nu, depinde cum va intelegeti.
dupa ce faceti succesiunea mama va putea sa va transmita cota ei (10/16) daca accepta succesiunea dupa tatal dvs, in caz contrar ramane doar cu cota ei de 1/2 din apartament.

e important de stiut pozitia fratelui dvs vis-a-vis de succesiunea tatalui (daca are pretentii sau nu la apartament). nu de alta dar ati sti ce si cum sa faceti.
:)

Nu e neaparat nevoie sa dezbateti succesiunea dupa parintele decedat daca ideea e ca mama sa va vanda partea ei de mostenire. O poate face si acum - va vinde cota ei de drept, urmand ca, la decesul mamei, tu sa ai automat o parte mai mare decat fratele.



Nu e neaparat nevoie sa dezbateti succesiunea dupa parintele decedat daca ideea e ca mama sa va vanda partea ei de mostenire. O poate face si acum - va vinde cota ei de drept, urmand ca, la decesul mamei, tu sa ai automat o parte mai mare decat fratele.


Niku-le iar nu citesti tot.
Omul vrea tot pe numele luiX-(
B-)
Decat deca esti un cititor in stele sau de ganduri ascunse!
Recunosc, eu nu sunt:))
Omu' vroi asa stie cum sta...
Sper ca s-a lamurit!

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament edisss edisss Buna ziua! Dupa moartea tatalui partea lui din apartament s-a impartit 50% mamei,25% mie si 25% fratelui meu. Actele s-au facut legal la notariat. Mama sta in ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama si frati c500 c500 Am deschis o succesiune impreuna cu mama mea si cu sora mea,noi mai avem un frate .Tata a murit dar inainte sa moara ia cumparat fratelui meu un apartament iar ... (vezi toată discuția)