avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... impacarea in urma unui accident de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

impacarea in urma unui accident de circulatie

Buna seara. Numele meu este Bogdan si pe data de 30 ian 2010 am provocat un accident de circulatie si nu aveam rca, in urma careia automobilul de pe banda opusa a intrat intr-un stalp pt a ma evita pe mine, iar conducatorul acestuia si-a rupt piciorul... eu aveam o alcolemie de 0.18 in aerul expirat. dupa 2 saptamani m-am intalnit cu victima iar acesta avea fractura de femur si un certificat medico legal de 55 de zile de ingrijiri medicale. am cazut la intelegere sa-i platesc contravaloarea masinii(11000euro),spitalizarea si alte cheltuieli(9200lei) pt a ne impaca si pt a nu depune plangere penala.am facut actele in fata avocatilor nostrai. am platit o suma in valoare de 9200 lei si mai urmeaza sa-i dau 11000euro contravaloarea masini. dosarul a ajuns la procuratura de 2 zile iar el a dat o declaratie in care spune ca nu are pretentii penele sau civile atata timp cat il despagubesc. intrebarea mea este: in cazul in care eu il despagubesc in fata avocatilor nostri si facem un act semnat atat de mine cat si de el in care precizam ca i-am platit suma de 11000 de euro(contravaloarea masinii) si cea de 9200lei( spitalizare si alte cheltuieli) si nu mai are nici o pretentie, acesta mai poate veni mai tarziu sa mai ceara bani?
va multumesca anticipat si astept raspunsurile voastre... sunt intr-o situatie disperata!
Cel mai recent răspuns: cristianionescu , utilizator 13:45, 25 Iulie 2010
Daca faceti o tranzactie notariala prin care ii platiti spitalizarea , reparatia autoturismului si alte daune , iar victima renunta la orice pretentie trecuta , prezenta sau viitoare de la dvs in ceea ce priveste acest accident , atunci totul este ok!
Insa conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fara a avea asigurarea obligatorie este un lucru nu tocmai recomandat!B-)
multumesc pt raspuns dar problema este ca nici un notar din orasul meu nu vrea sa ia parte la o asfel de intelegere deoarece le este frica de persoana in cauza. actul facut de avocatul lui si semnat de ambele parti are valoare?
Eu va recomand sa semnati tranzactia la un notar! Actul redactat de avocat are valoare dar nu are forta probanta a unui act notarial! Mai ales ca dvs nu vreti sa aveti surprize neplacute peste o anumita perioada de timp si sa va treziti ca respectivul mai doreste niste bani!B-)
Mergeti in alta localitate! Notarul este obligat sa va legalizeze o astfel de tranzactie . Oricum , nu este in nici un caz raspunderea notarului , mai ales ca se va face legalizare de semnatura si nu autentificare de inscris -tranzactie notariala!B-)
Da dar atentie la modalitatea de consemnare a sumelor achitate de dvs., ce reprezinta fiecare si renuntarea la orice pretentie prezenta si viitoare legata de consecintele accidentului auto din data de 30.01.2010.Cel mai bine sa aveti si dvs.avocatul langa dvs. la semnarea actelor.
Avocatii au dreptul potrivit legii sa ateste continutul actelor incheiate si identitatea partilor semnatare.
De asemenea as folosi si 2 martori (ai dvs.) care sa semneze inscrisul-identificati cu nume, prenume, date din Ci si semnatura.
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Asigurarea era platita in ziua precedenta dar intra in vigoare pe 31. circulam cu chitanta care confirma plata rca-ului. durerea mea e ca navigand pe internet am dat peste o lege care spune ca partea vatamata poate depune plangere timp de 60 de zile de la producerea accidentului. mie imi este teama ca acesta dupa primirea banilor sa nu ravina asupra declaratiei si sa depuna inca un certificat medico legal in care sa perlungeasca perioada de ingrijiri medicale.
Eu astazi trebuia sa ii dau si suma de 11000euro, dar dupa aflarea termenului de 60 de zile m-am panicat si am amanat ana pe 1 aprilie cand se implinesc acestea iar avocatul acestuia a refuzat.
Ce valoare poate avea actul notarial de impacare in acest caz?

Alte discuții în legătură

Problema urgenta cu un accident rutier blackang3l24 blackang3l24 buna seara ..imi pare rau daca deranjez dar m`am lovit de o problema a carui rezultat nu il stiu..sa va explic mai detaliat. zilele trecute am avut un accident ... (vezi toată discuția)
Certificat medicole legal exagerat liviupop liviupop Am avut un accident rutier cu victima , care a suferit o fractura de gamba dreapta. Incidentul s-a petrecut la 1:20 dimineata cand victima( in stare avansata ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)