avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi

Reincriminarea penală a reținerilor la sursă: răspunderea penală a persoanelor juridice / administratorilor / specialiștilor din departamentele financiare

Eveniment online cu lectori

Dată eveniment

12 Mai 2022

Invitați

  • Dan Dascalu - Partener și Lider al departamentelor de Litigii şi Relaţii de muncă, D&B David şi Baias | PwC
  • Mihail Boian - Partener, D&B David şi Baias | PwC

Moderatori

Reținerea și neplata ori încasarea și neplata impozitelor și contribuțiilor cu reținere la sursă (în cel mult 60 de zile de la scadență), de către companii și persoanele fizice, este considerată din nou evaziune fiscală, de la 1 martie 2022. Și va putea fi pedepsită cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă penală. Mai multe persoane dintr-o societate vor risca să fie pedepsite penal pentru fapta respectivă. Pedepsele vor fi stabilite în funcție de implicarea fiecărui responsabil din cadrul firmei, însă nici societatea în sine nu va scăpa de consecințe.

Specialiștii de la PwC România și D&B David şi Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, vin la conferința avocatnet.ro pentru a vorbi despre cine răspunde concret pentru astfel de fapte și care sunt limitele acestei răspunderi precum și despre mecanismele prin intermediul cărora cum se pot proteja companiile într-un asemenea context.