Act normativ: LEGE nr 412/2023
ACCES GRATUIT
Îndrumar de bune practici: Cum trebuie organizate și operate punctele gastronomice locale
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a publicat un ghid de bune practici pentru punctele gastronomice locale, un document unde explică cum trebuie organizată, autorizată și operată o unitate de tip punct gastronomic local, astfel încât activitatea să respecte cerințele legale de igienă și siguranță alimentară. Citește articolul
ACCES GRATUIT
Dragoș Niculescu
în
Redactor coordonator, avocatnet.ro
20 Decembrie 2023 | 2 | 4383 | Timp de citire: 2 min.
UPDATE Oficial: Locuitorii de la sat vor putea deschide puncte gastronomice locale, unde vor putea servi turiștilor produse alimentare specifice zonei
20 Decembrie 2023 | 2 | 4383 | Timp de citire: 2 min.
Cei ce locuiesc în zone rurale și sunt interesați de creșterea și diversificarea surselor de venit vor putea deschide în curând puncte gastronomice locale, în care să prepare și să servească produse alimentare specifice zonei, făcute cu ingrediente din producția proprie sau a unor producători locali. Măsura apare într-o lege publicată marți în Monitorul Oficial. Veniturile astfel obținute vor fi taxate, desigur. Citește articolul


