avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Activitate Nicolay

Activitate Nicolay

ai fost la Orange si le-ai spus problema ta ? cei de-acolo sunt obligati sa te ajute ca doar esti clientul lor "asa ar trebui", cred ca ai putea sa ii dai localizare la cartela daca este in telefon(si telefonu pornit) dar cred ca numai cei de la politie te poate indruma mai sus... dar mi se pare ridicol sa nu va dati seama din prima luna(la servici nu exista un raport in care sa tineti evidenta platilor numerelor de telefon.../pe luna)
Multumesc frumos,
multumesc frumos, daca lucrez in afara interdictia profesiei ramane, adica pot sa lucrez in afara pe profesia din CIM-ul cu clauza?
Buna ziua,
Am si eu o problema ma poate lamuri si pe mine cu informatii despre clauza de neconcurenta, ce inseamna, cand se aplica ?
De exemplu am urmatorul caz: pe CIM-ul meu am selelectata clauza de neconcurenta daca mie imi expira contractul si renunt la job eu nu mai ma pot angaja pe profesia(functia) din CIM, si nu mai ma pot angaja la firmele de acelas profil?
Sunt curios daca plec din tara si ma angajez in alta parte pot sa ma angajez pe profesia din CIM (mentionez ca firma nu lucreaza la nivel international si deci ar trebui sa expire orice restrictie(nefiind concurenta intre firme) de angajare, dar se mai pastreaza restrictia profesiei ?)
Am mai inteles ca angajatorul trebuie sa imi plateasca prin asta minim 50% din salariul brut, sunt curios imi ia tva din suma respectiva? iar daca partile nu sunt deacord in a stabili ..% ce se intampla?
Daca angajatorul vede ca angajatul a plecat din tara, sau isi gaseste alt profil de lucru si lucreaza poate sa rupa clauza de neconcurenta?

Va multumesc,
Din pacate numai 2 raspunsuri am primit(nimeni nu se ofera sa spuna ce sa fac pe gratis (ceea ce este si corect), trebuie sa i-mi cumpar avocat pentru mai multe detalii ceea ce nu-mi permit). Intr-un final am luat decizia de a ma retrage, stiu sigur ca nu pot sa ma pun cu cineva care are mai multa experienta ca mine..., incerc sa caut un loc de munca in strainatate si sa imi fac singur daca vreau sa am, singurul lucru pe care il regret este ca m-am nascut in asemenea familie..("cu timpul omul se schimba") si nu in ultimul rand in asemenea tara...
Multumesc frumos pentru raspunsurile acordate, Buna seara !
Va rog frumos, puteti sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari ?
Credeti ca, daca deschid o acțiune succesorală în instanță prin care să cer respectarea voinței bunicului o sa am castig de cauza?(si cine trebuie sa deschida succesiunea eu sau bunica?)
Exista vreo modalitate prin care unchiu poate sa revoce prezenta procura ?
In caz de distrugere(cand sunt la servici sa mi-o fure sau ceva de genu cand trece pe la bunica in vizita...) pot sa o achizitionez din nou de la notariatul respectiv ?
Mi sa spus ca daca mor si imi face acte vine mama la drepturi este adevarat ?(desi mama ma parasit de cand a murit tata)
In sucesiune ce se imparte cantitatea pamantului sau valoarea lui?
Sunt curios care sunt sansele ca acea procura sa aiba un final fericit in instanta? deoarece Unchiu este putin cam sus si are "pile" si bani, precum si deja incearca sa ii spuna lui mamae ca daca imi face mie acte o sa vand, o sa vina mama la drepturi(mama ma parasit decand a murit tata si sa maritat cu multi...), o sa o duc la azil, si daca bunica poate face act vanzare-cumparare cu 2 clauze: dupa ce moare bunica sa fiu bun stapan si pamantul sa nu se poata vinde(sa ramana mostenire viitorilor mei copii) - si mi sa mai scos ochii ca pamantul de la el are alta valoare decat al meu el sta la ulita si io stau la drum pavat(bitum)(desi asta si-a ales pe cand bunicu traia - desi nu am dovezi in acest sens) desi el are ditamai vila(facuta de el) si io o casa netencuita de acu ~40 ani. Chestia este ca unchiu inainte vroia sa stea singur cu nevasta lui iar acum dupa ce a murit bunicu sa schimbat ca vrea si aici ca are alta valoare...
desi el din portia lui a vandut un camin de casa de 3500mp(singuru camin de casa dintre cele 3 terenuri dar nu avea casa...acelas lucru, nu avea valoare).
Nici nu mai stiu ce sa fac ca nici nu dispun de bani multi, daca as putea as pleca din pamantul asta blestemat, dar mie mila de bunica ca cine stie ce se intampla(si nu are nimeni cine sa o supravegeze sau sa o ajute...), de la atata stres simt ca nu mai fac fata tremur desi nu imi este frica, doar ca ma simt trist ca "am fost mintit atata vreme" din moment ce mi sa promis ceva.
Nu vreau decat casa si terenu casei dupa ce bunica moare(nu il vand nu fac nimic, doar sa imi intemeiez si eu o familie si sa am unde sta:( ).
Daca ma puteti ajuta(lamuri) cu cateva raspunsuri la ce am specificat mai sus va multumesc foarte mult, si va multumesc din nou pentru raspunsurile acordate.

Sa impartit jumate jumate, bunicu ia facut acte lui unchiu pe jumatea lui si eu neavand bani mi-a facut o procura prin care o inputerniceste pe bunica sa imi vanda mine cum ia vandut si lui(act de vanzare-cumparare)
Mai specifc ca pe procura scrie urmatoarele: "Prezenta procura este data cu titlu gratuit, este netransmisibila si este valabila pana la revocarea ei expresa."
Asta cred ca inseamna ca este valabila si dupa moartea bunicului, cel putin bunicu nu sa gandit ca o sa moara si nu o sa apuce sa imi faca si mie acte.:((
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma indrumati si pe mine sunteti singura mea speranta,
Bunicul meu a detinut 2 case cu 2800 mp respectiv 3000mp si 3 terenuri de 3500mp iar acu 5 ani a vrut sa imparta pamantul frateste unchiu si tatal meu, tata fiind decedat ma luat pe mine in calitate de al doilea fiu si ia dat lui unchiu jumatatea lui respectiv 1 casa cu 2800mp si 2 terenuri 3000mp + 2000 mp si mi-a ramas mie 1 casa 3000 mp(unde locuiesc cu bunici) + 1 teren 3500mp + 1000mp.
Unchiu cand sa facut imparteala si-a facut acte imediat eu fiind la facultate si neavand bani; urmand sa fac acte anul urmator, bunicul ca ajutor pentru mine in caz ca el se simtea rau ia facut o procura bunici prin care o imputerniceste sa imi poata face acte.
Din pacate bunicu a decedat mai rapid decat ne-am asteptat eu si bunica. Au urmat niste ani foarte complicati dupa pentru mine cel putin...
Dupa 4 ani de la moartea lui bunicu a venit unchiu ca vrea din nou partea lui din ce a ramas sa imi dea mie bunicu. Acum am primit raspuns de la unchiu ca procura nu mai este valabila si ca tre sa ii dau 38% din pamantul casei + partea lui(1/3) din celelalte terenuri ca sa imi dea casa sau daca nu face cum "zice legea" si ia (1/3) din casa si din pamant si imi baga chiriasi in casa...
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat trebuie sa existe o modalitate prin care acea procura trebuie sa fie valabila si dupa moartea lui bunicu, trebuie sa existe ceva sa se faca dreptate (acu vad ca urmareste sa traga de timp sa moara bunica sa poata sa faca juma juma cu mine pe ce a mai ramas ce pot sa fac).
imi puteti da un exemplu de cerere scrisa catre oficiul postal ? ca am degand sa ii mai dau o sansa cu toate ca altu nu o dadea dar acu vreau sa stie si seful postei de toata situatia in cauza..