avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate florinbarbu

Activitate florinbarbu

Buna ziua,
Sunt administrator la un SRL care are doi asociati. Eu nu sunt asociat. Doresc sa preiau partile sociale de la cei doi asociati si sa devin asociat unic.
Probleme:
1) Contractul de cesiune a partilor sociale - trebuie sa fie in forma autentica?
2) Declaratia data pe propria raspundere de catre asociatul unic care prin cesiune a dobandit partile sociale ca nu mai este asociat unic la alta societate comerciala- exista un formular? trebuie sa fie in forma autentica?

3)Declaraţia data pe proprie răspundere de către asociatul unic care prin cesiune a dobândit părţi sociale din care să rezulte că îndeplineste condiţiile legale pentru deţinerea acestor calităţi (original)- exista un formular? trebuie sa fie in forma autentica?

4)Actul constitutiv - a existat in prim Act contitutiv, cu doi asociati; a urmat un al doilea Act constitutiv, tot cu doi asociati, ca urmare a schimbarii structurii actionariatului si a obiectelor de activitate
Noul Act constitutiv:
a) trebuie sa faca referire la Actele constitutive anterioare?
b) ma poate ajuta cineva cu un model de Act constitutiv pentru asociat unic, ulterior constituirii societatii comerciale? Toate modelele de Acte constitutive gasite se refera invariabil la societati noi.

Multumesc.
Parintii mei locuiesc de peste 50 de ani intr-o casa la tara . La momentul respectiv nu a existat nici un act de transfer de proprietate (vanzare/cumparare, donatie, etc). Pur si simplu le-a fost cedata verbal de bunicul meu!
In toata aceasta perioada au platit impozite pe teren si cladire, rolul fiinfd pe numele parintilor mei. Dupa 1990 au obtinut titlu de proprietate asupra terenului pe care se afla casa (impreuna cu alte terenuri). Pe titlul de proprietate se mentioneaza faptul ca exista cladiri.

Intrebare: Aceasta casa va putea fi vanduta candva?

Multumesc
Multumesc
Pot realiza cheltuieli cu reparatiile sau investitii la un sediu secundar fara activitate?
Multumesc.