avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate MonicaC

Activitate MonicaC

nu stiam ca se depune in 25 ...nu stiam ca s-a modificat...:(

[ link extern ] /
Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare, formular 390 VIES, pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in luna septembrie 2011, se depune pana la 15 octombrie.

Buna ziua,
Situatia este: angajata a revenit din concediu de crestere copil in data de 16.08.2011, iar din 16.08.2011 este in concediu medical.
Intrebarea este daca baza de calcul / zile a concediului medical ramane aceeasi, adica baza de calcul care era inainte de a intra in CCC sau baza de calcul va fii 670*6luni/127zile ?
Va multumesc!
Va multumesc.
As mai avea o intrebare;in cazul in care sunt in somaj si am concediu medical cum mi se va calcula concediul medical? mentionez ca am un salar net de 1900 de aproximativ un an si ceva.
Buna ziua,
Lucrez la o firma de aproximativ 8 ani, acum firma are mari probleme, nu se pune problema de restructurare pe postul meu dar nu cred ca va mai dura mult pana se va inchide( faliment). As vrea sa stiu ce se intampla in situatia in care as fi insarcinata. De ex: as fi insarcinata in 4-5 luni si firma s-ar inchide, as mai beneficia de indemnizatie ? stiu ca indemnizatia pentru cresterea copilului se calculeza 85% din veniturile ultimelor 12 luni anterioare nasterii copilului, dar fiind insarcinata in 4-5luni nu cred ca m-ar mai angaja cineva si nu as avea 12 luni lucrate. ce s-ar intampla?

Va multumesc
Art. 141. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă]
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Conform Art. sunt obligata sa platesc concediul neefectuat în cazul încetării contractului individual de muncă. Intrebarea mea e daca sunt obligata sa platesc concediu neefectuat aferent anului anterior sau doar concediu neeefecutat aferent anunul in curs.