avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Activitate Marina Loredana Mihailescu

Activitate Marina Loredana Mihailescu

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul in care nu vi se achita sulta, va puteti adresa executorului judecatoresc pentru ca acesta sa obtina de la fostul sot suma ce vi-o datoreaza. Cu siguranta, in cadrul dosarului s-a stabilit si in ce cuantum este cota de 40% pentru care s-a stabilit sulta. Aceasta ramane neschimbata si o puteti obtine urmare a punerii in executare silita a hotararii de partaj, cu ajutorul unui executor judecatoresc care, in lipsa altor bunuri va vinde casa ce i-a fost atribuita fostului sot.
Răspuns la discuția Divort
Proprietarii, parintii dvs., pot cere evacuarea sotului din casa lor. Exista o actiune pe cale judecatoreasca care se judeca cu urgenta
Răspuns la discuția Cuantum pensie
Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
In cazul in care fostul sot ar avea un salariu minim pe economie(anul acesta este de 1263 lei, pensia pentru fiecare dintre ei ar fi de 210 lei. Informatii despre veniturile sale le puteti afla in cadrul unei actiuni de majorare pensie alimentara, cu ajutorul instantei.Cum este insa putin probabil sa aiba venitul atat de mic, pe cale judecatoreasca puteti obtine mai mult decat 210 lei/copil.
In ceea ce priveste datoriile, puteti merge cu hotararea prin care a fost stabilta pensia la un executor judecatoresc.
Răspuns la discuția Iesire din indiviziune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa procedati asa cum a procedat cel ce a obtinut sulta. Asta inseamna iesire din indiviziune( ati ramas 3) , cu urmatoarele posibilitati- unul dintre dvs. poate cere in natura apartamentul si ii va despagubi pe ceilalti cu sulta corespunzatoare cotei sau, in caz de neintelegere( nu vrea niciunul dintre dvs. aparatamentul in natura) instanta poate dispune vanzarea prin executor judecatoresc si apoi va incasati fiecare partea de bani cf cotelor.,
Răspuns la discuția Divort
Daca faptele sunt asa cum le-ati prezentat, daca aveti dovezi ca mama nu s-a mai interesat de fetita, nu au avut legaturi de atata vreme si mai ales, daca fetita este de acord cu dvs, cu siguranta veti castiga , cel putin va avea locunita la dvs, si pensie alimentara. In ceea ce priveste custodia exclusiva, o puteti obtine daca puteti demonstra ca mama nu se implica si ca nu puteti lua hotarari in ceea ce o priveste pe minora.
In cazul in care nu va fi gasita adresa mamei, instanta va numi un curator(un avocat) care sa o apere pe mama si va veti judeca si in lipsa sa.
In ceea ce priveste durata, depinde de incarcatura instantei unde va veti judeca.
Răspuns la discuția Informatii despre divort!
in cazul in care considerati ca nu va puteti intelege sa divortati de comun acord, la notar, va trebui sa va adresati judecatoriei de pe raza unde se afla ultimul domiciliu comun.In cadrul actiunii de divort se va discuta si problema minorilor- locuinta, custodie, program de legaturi personale cu parintele cu care nu vor mai locui si pensia alimentara.
Răspuns la discuția Custodie copil 1an si 5 luni
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti pleca fara grija din casa partenerului dvs., tatal fetitei.Va mutati cu fetita la locuinta familiei dvs. si, cu ajutorul unui avocat, solicitati instantei sa stabileasca domiciliul copilului la dvs(unde va veti muta, sa stabileasca cum se va exercita autoritatea parinteasca(cutodia) , pensia alimentara ce o va plati tatal si un program de vizita fetita-tata.
Santajul si amenintarile au doar scopul sa va manipuleze. Daca credeti ca este in interesul dvs si al copilului sa va mutati, mutati-va fara nici o grija.
Daca tatal nu va intelege, va puteti plange la politie sau la departamentul pentru straini.
Răspuns la discuția Divort
Buna ziua,
La ce fel de drepturi va referiti? Aveti bunuri comune de impartit?
Trebuie sa formulati o actiune in instanta, sa dovediti ca nu puteti lua legatura cu tatal iar instanta de judecata daca considera ca este in intersul superior al copilului va da o hotarare care sa suplineasca acordul tatalui si cu aceasta hotarare puteti face pasaportul copilulul.
Răspuns la discuția Custodia copilului
Daca aveti stabilit prin hotarare judecatoreasca sau acord la notar programul de relatii personale, va puteti plange la politie, la directia de protectie sociala a copilului din sectorul unde locuieste copilul si apoi sa puneti in executare hotararea.
Sanctiunea la executare este una pecuniara( cheltuiele de executare) si o sa fie deranjant sa se trezeasca cu executorul la usa sau sa fie chemata la DGASPC.
Cu dovada ca nu respecta hotararea , puteti sa solicitati daune pe zi intarziere care o sa o faca sa-si revizuiasca atitudinea.