avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate Vasile Rascanu

Activitate Vasile Rascanu

Răspuns la discuția Copie legalizata
Am inteles ...corect ca o hotarare de divort este un document de importanta enorma, adica nu cumva sa ... ce ? Atata tevatura cand e vorba de ceva definitiv si irevocabil, o sentinta clara, deci legalizabila fara probleme ORIUNDE ! De ce numai la Tribunalul emitent ? Copie legalizata dupa cetificat nastere, deces, CI etc se face tot numai acolo unde aceste documente au fost emise ??? Nu , oriunde, deci ? Sa nu se cada in ilegalitatea bigamiei ? Cum aceasta procedura impiedica bigamia prin legalizare NUMAI la tribunalul respectiv ? Nu pricep !
Citesc tot pe acest site ca se poate face acest lucru si prin Posta romana sau si aici exista divergenta de opinii ? Vae mihi ! Multumesc frumos !
Răspuns la discuția Copie legalizata
Prezint scuze, nu am fost foarte explicit, este vorba de incheierea unei noi casatorii, iar legea spune urmatoarele: se refera la SENTINTA de divort, am GRESIT eu spunand CERTIFICAT de divort, DA ? Este corect ce am copy&paste dintr-un raspuns al unui avovat mai jos ??? Ca nu mai inteleg nimic si tare am nevoie de opinie avizata, profesionista ! Multumesc anticipat muuuuuult ! Deci :

"1. In cazul celor care nu sunt la prima casatorie, pe langa actele de mai sus trebuie sa se depuna sentinta de divort definitiva si legalizata in doua exemplare, timbre fiscale, chitanta CEC sau certificatul de deces al celui decedat, in original si copie nelegalizata. "
Scuzati-mi intrebarea, eu o consider stupida, dar asa mi s-a spus de catre un notar acreditat : Copia legalizata a unul ceritificat de divort se face numai la Judecatoria unde s-a dat sentinta definitiva si a fost emis actul respectiv ? E naucitor, aberant ! Deci daca am dat divort in Papua sau Madagascar merg acolo sau ofer procura unui aborigen sa mi se faca o copie legalizata ? Ma rog, chiar in Romania sa fie, la sute de kilometri de actualul domiciliu, nu ? E un act oficial, un notar, oriunde in tara, face o copie legalizata dupa actul original, e logic, simplu...sau eu gandesc in perspectiva secolului XXV ? Va rog sa ma iertati pentru sarcasm, astept raspuns avizat, multumesc anticipat !
Adaug in plus ca NU am realizat nici pe departe din cedarea drepturilor de traducere un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel putin de 4 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ! Multumesc mult !
Revin intreband daca o activitate intelectuala ( o traducere si ATAT !) se incadreaza in art.5 pct. IV , litera (d) - de mai jos : persoane autorizate să desfăşoare activităţi independente;

PENTRU CA eu nu sunt traducator autorizat, am beneficiat doar de un contract de cedare a drepturilor de traducator fiind pofesor de limba franceza si traducand un roman pentru gimnastica mintii, relaxare necesara terapeutic, a fost acceptat de o editura legala, DECI nu este vorba de contract de colaborare sau ceva similar care specifica in mod expres CONTINUITATE ! Am vandut si niste iconite pe sticla executate de mine ... asa ceva se cheama munca ? Cand car apa sau sparg lemne pentru casa cum se cheama ? Nu am contract pentru o perioada nedeterminata, deci suspendarea pensiei in cazul meu este un abuz, o interpretare eronata sau ignoranta crasa, nu pot trai cu banii luati pe un roman dintr-o intamplare fericita inca 5 ani pana la pensia de drept , deci la 65 de ani , da ? Trebuie sa dau o declaratie la Casa de pensii pentru reluarea platii pensiei referitor la...CE? Va multumesc pentru lamuriri, situatia mea este dramatica efectiv !!!

PENSIE SUSPENDATA
Art. 92 - Legea nr. 19/2000
(1) Plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care:
.............................
g) beneficiarul unei pensii de invaliditate de gradul I sau II se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 5 alin. (1) pct. I, II şi IV lit. b) - f).
Art. 5 - (1) În sistemul public sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
I. persoanele care desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă şi funcţionarii publici;
II. persoanele care îşi desfăşoară activitatea în funcţii elective sau care sunt numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului, precum şi membrii cooperatori dintr-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugăreşti, ale căror drepturi şi obligaţii sunt asimilate, în condiţiile prezentei legi, cu ale persoanelor prevăzute la pct. I;
IV. persoanele care se află în una dintre situaţiile următoare:
a) asociat unic, asociaţi, comanditari sau acţionari;
b) administratori sau manageri care au încheiat contract de administrare sau de management;
c) membri ai asociaţiei familiale;
d)persoane autorizate să desfăşoare activităţi independente;
e) persoane angajate în instituţii internaţionale, dacă nu sunt asiguraţii acestora;
f) alte persoane care realizează venituri din activităţi profesionale.
Multumesc pentru recomandare, insa eu nu mai am mijloace de trai, mai clar niciun leu ! Intelegeti ca nu mai pot exista ? Asemenea decizie trebuie reglementata legislativ, deci sa se reintroduca pedeapsa cu moartea, caci despre aceasta este, obiectiv vorbind, vorba ! Cine angajeaza un bolnav psihic in varsta de 60 de ani ? NIMENI ! Rog a mi se spune ce am de facut in afara de un gest extrem ? Mi-e rau, mi-e foame, nu am bani deloc, sunt la sanatoriu de unde trebuie sa plec pentru ca nu mai pot plati, nu mai sunt asigurat ! Nu am bani de tren, deci cersesc, ce fac ? Ce minti bolnave pot decide daca e cazul sa mor si cand ?
De patru zile nu mai am nici bani de paine, plata pensiei mele de invaliditate nu s-a mai efectuat, abia astazi am fost notificat afland cu stupoare ca am "violat" prevederea legala de a nu munci deloc, comisia medicala de expertiza constantand pe baza documentatiei medicale oferite de doctorul de specialitate, asa cum cum se intampla de 5 ani, ca am incapacitate de munca evidenta !

Problema este la interpretarea conceptului de "incapacitate de munca", ma refer la ce se intelege prin prestarea unei munci, ce inseamna "munca" deci conform Codului muncii o activitate cu contract pe perioada determinata sau nedeterminata, nu una accidentala care are si caracter psihoterapeutic recomandat de medic pe langa tratamentul medicamentos ( diagnosticul meu : tulburari afective organice) de genul pictura, compunere muzica, lectura comentata, traducere !
Conformandu-ma recomandarilor medicale, am facut ceea ce ma linisteste si ordoneaza mental, am tradus peste un an cate putin zilnic (nu pot mai mult de doua pagini zilnic, obosesc) si am propus romanul unei edituri, de ce sa nu mi se plateasca modic ceva drepturi ? Nevoia de bani la o pensie de 650 lei este penibil de acuta ! Am avut supriza ca romanul sa fie acceptat si am primit banii meritati ! O persoana cu "meningita morala" (O.Goga dixit) a reclamat acest fapt cumplit de ilegal Casei de pensii care pe baza unei simple declaratii si a romanului care specifica numele traducatorului ( al meu, de ce trebuia sa ma feresc cu pseudonime?) m-a taxat scurt : mi-a taiat pensia, deci de unde bani de medicamente, hrana, facturi, asa ies repede pe cale natural din sistem, nu ? Nu a fost prezentata nici macar o copie a contarctului de cedare a drepturilor de proprietate intelectuala editurii, NIMIC ! S-ar fi observat ca este vorba de o activitate accidentala, nu are decat un caracter imediat, singular, nu presupune continuitate, nu sunt traducator al unei edituri cu contract de MUNCA pe perioada nelimitata, nici nu as putea face fata, imposibil la starea mea de sanatate ! Deci nu de munca este vorba, cred eu, nu in sensul oficial, legal, al termenului, deci nu implica anularea pensiei unui invalid gradul II care doar s-a bucurat ca romanul "Bestia umana" de E. Zola poate fi citit prima oara in limba romana, am tradus lejer, rar, mult timp respectand o recomandare medicala, sa fac atat cat pot o activitate relaxanta. Daca am si castigat ceva bani, iar cititorii mult mai mult, eu trebuie acum sa imi comand sicriul ? Sunt profesor si scriitor, nu infractor de drept penal ! Nu mai am nicio resursa de trai, care drept la viata respectat ? Pot sa mai misc tocul si penelul cat de cat, pe cine ofensez si ce lege ignor premeditat ? .
Va implor, doresc articole , aliniate, legi care sa arate ignorantilor ca plata pensiei mele nu este grevata de o activitate cu caracter terapeutic care, a fost sa fie, mi-a adus si ceva beneficii financiare ! Ajutati un om bolnav care se gandeste ca lectura de calitate trebuie prommovata prin opere notabile, asadar am tradus un roman, este o crima pentru care trebuie sa platesc cu viata sistandu-mi-se pensia cuvenita ? Trebuie sa imi recastig pensia, altfel imi ramane sinuciderea, nu am nicio ruda sau sponsori ! Tare mult va multumesc !
1)Mi s-a furat certificatul de nastere in timpul unei violari de domiciliu eu fiind la spital. Nu am nicio ruda sau prieten , nu am curator. Certificatul este eliberat in alt judet, imposibil de ajuns acolo pentru a face demersurile de rigoare. Prin posta cu confirmare de primire, trimitand toate acetle necesare, nu il pot primi ? Anexez documentul medical necesar. In caz contrar raman fara certificat ?
2) Cat ma costa un partaj (cu ajutor public judiciar - am o pensie de invaliditate de 650 lei), se asteapta decesul meu pentru a se mosteni totul fara partaj, cum procedez ? Multumesc din suflet !
Adaug ca sunt handicapat gradul II psiho-motoriu, aceste evenimente negative sunt traume si imi agraveaza boala, legea 487/2002 privind protectia bolnavilor psihici nu ma ajuta cu ceva ? Mi-am pierdut partial autodeservirea, degeaba stau in toata locuinta, acesta este un dezavantaj, credeti-ma ! DECI ?
Va multumesc foarte mult ! Stia sigur ca sunt la tratament in alta localitate ! Cat priveste faptul ca se poate presupune ca avea consimtamantul meu tacit , probele arata cu evidenta contrariul : A spart usa intrand si a plecat cu bunuri montand o yala noua, da ? Deci stia bine ca sunt la tratament in alta localitate ! Am dreptate , nu ? Acest fapt, un sechestru pe locuinta fara indrituire oficiala nu schimba datele incadrarii juridice ? Foarte frumos si corect m-ati lamurit , ma aplec in fata competentei si profesionalismului, deci ? O amenda nu este echivalenta cu bunurile sustrase ...