avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate contare

Activitate contare

Buna ziua
O agentie de turism in vederea obtinerii licentei poate sa incheie un contract de management cu o firma care nu are angajati, dar administratorul firmei are studiile necesare conform legii?
""Persoana care asigură conducerea operativă a agenției de turism și a sediului/sediilor secundar/secundare al/ale acesteia trebuie să fie angajată cu contract individual de muncă cu normă întreagă, înregistrat în registrul de evidență a salariaților^3), sau să aibă contract de management și să dețină cel puțin unul dintre următoarele documente^4): certificat de absolvire a unui curs de formare managerială în domeniu, organizat de un furnizor de formare profesională autorizat, diplomă de licență/masterat/doctorat privind absolvirea de cursuri universitare/postuniversitare în domeniul turismului, brevet de turism specific funcției sau dovada experienței în domeniul turismului de minimum 5 ani.”
Un salariat al unui PFA este delegat in Germania sa lucreze acolo la doua societati, alternativ- o luna la fiecare timp de un an.
PFA-ul a incheiat Contracte cu firmele respective pentru prestari servicii de exploatare forestiera.Toate impozitele si contributiile salariale se platesc Romania.
Intrebare: Salariul de baza al salariatului trebuie sa fie cel putin salariul minim din Germania?
Trebuie obtinut Formularul A1 sau nu, in cazul in care conform art. 44 alin. (1) din Codul muncii republicat, delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.
Multumesc anticipat pentru raspuns!