avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Activitate cristina1980

Activitate cristina1980

Răspuns la discuția Competenta teritoriala
Multumesc pentru lamurire
Răspuns la discuția Taxa de timbru
am platit toata taxa de timbru si pe urma am solicitat instantei restituirea, mi-a admis cererea si am luat si banii inapoi.
numai la noi in tara se poate intampla asa ceva
Răspuns la discuția Competenta teritoriala
In ce temei de drept mi-ati indicat Judecatoria sector 2?

multumesc pentru raspuns
am o sentinta civila din 1966 si am constatat o eroare materiala in sensul ca a fost redactat gresit numele paratului al carui mostenitor sunt eu. as vrea sa fac o indreptare eroare materiala dar nu stiu catre cine sa ma indrept avand in vedere ca a fost data de TRIBUNALUL POPULAR AL RAIONULUI 1 MAI.
Catre ce judecatorie trebuie sa merg? sau trebuie la tribunal?
in ce temei?
multumesc anticipat pt raspunsuri
O data pronunțată Instanta nu mai are nici o relevantă cererea de recuzare, singura soluție este apelul.
Răspuns la discuția Taxa de timbru
Este definitiva..... După noua procedura pot face revizuire dar mi se pare o prostie pentru ca nu vad ce motiv sa mai invoc
Răspuns la discuția Taxa de timbru
Am fost la Anaf cu hotărârea legalizata au spus ca nu le este de folos ca in adresa lor de la judecatorie scrie de taxa de timbru nu scrie nimic de partaj. Am cerut lămurire dispozitiv la Instanta, am cerut anularea acestei taxe si mi-au respins Judecatoarea a motivat ca nu are temei legal de anulare a taxei de timbru deși eu nu m--am judecat pe capătul de cerere care trebuia timbrat pentru ca am renunțat la el, si este menționata aceasta renuntare si in sentinta. Am încercat completare dispozitiv si am solicitat restituirea taxei, normal a respins motivând ca nu o poate restituii pentru ca nu am plătit-o. Deci e o nebuloasa si eu nu știu ce sa mai fac si unde sa ma duc
Discuție Taxa de timbru
Buna ziua,
Am si eu urmatoarea speta in anul 2013 am depus un divort cu partaj (un apartament) la judecatoria sector 6, pentru partaj am depus ajutor public judiciar prin care taxa de timbru mi s-a esalonat. la primul termen de judecata am renuntat la capatul de cerere privind partajul pentru ca eram in imposibilitatea de a achita aceasta taxa de timbru chiar si esalonata. acum in 2014 de comun acord cu fostul meu sot am decis sa vindem apartamentul dar de la administratia financiara mi s-a spus ca trebuie sa achit o taxa de timbru altfel nu imi da certificat fiscal fara sarcini. ce trebuie sa fac de la judecatorie nu mi-au anulat aceasta taxa iar de la anaf nu vor sa o stearga decat cu hartie de la judecatorie. Cum sa platesc o taxa daca nu o datorez , partajul nu s-a facut prin instanta?
Inca o data multumesc pentru sfaturi.
Da aveti dreptate am sa invat din greseli.

Cu respect,


Va multumesc pentru raspuns. Mentionez faptul ca sunt avocat doar de 2 ani si pana acum nu m-am gandit niciodata sa execut clientii care nu isi achita onorariile in totalitate, dar cred ca ar fi momentul mai ales ca procesul pentru care am fost angajata s-a terminat si clientul meu a obtinut ce si-a dorit. Chiar daca nu este o suma mare de recuperat, avand in vedere ca a fost un divort, as vrea sa-i recuperez pentru ca este o problema de principiu, nu ma simt confortabil cand un client imi insulta inteligenta.
In ceea ce priveste sfatul dumneavoastra de a intreba pentru ca nu este o rusine , tocmai asta fac cer ajutorul unui avocat cu experienta mai mare (asta va include si pe dumneavoastra).
Deci in concluzie am tot cautat informatii pe net dar pentru ca nu am vazut niciodata cum arata o astfel de cerere ma gandeam ca am sa gasesc pe cineva care sa-mi poata trimite una. Procedural am inteles ca trebuie sa merg la judecatoria in raza careia am sediul cabinetului cu cererea de investie si apoi la executor. Dar nu stiu daca in afara de contract conform cu originalul semnat de client mai trebuie sa atasez si factura? ( aceasta nu este semnata de client , de obicei fac factura cand achita).