avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate rusu marcela

Activitate rusu marcela

Răspuns la discuția contabilitate
Cit timp se pastreaza actele contabile privind garantiile materiale,mai precis adresele prin care se pureau scoate aceste garantii.Va multumesc.
Răspuns la discuția Pensionare profesori
Nu am inteles ce inseamna " prevedere cu caracter sppecial numai pentru cei care au indeplinit virsta standard "Deoarece nu am primit aprobarea de la inspectorat decit in august nu am putut sa-mi depun actele mai repede.
Indemnizatia de pensionare se poate da si in doua transe?Se mai retine somaj,Cas este 10,5 sau 9,5 iar Cass 5,5 sau 4,5 ?Va multumesc
Răspuns la discuția Pensionare profesori
Rusu Marcela
Am depus cererea de pensionare la 1sept.2009 deoarece cim a incetat la 31 august 2009.Nu am depus cererea nici in iunie nici in mai.La primirea deciziei de pensionare am facut imediat contestatie si nici pana acum nu am primit raspuns desi am mai reinoit inca o data contestatia.Eu stiu ca Legea invatamantului are prioritate in fata Legii pensiilor.Cei care au depus atunci cererea au avut si salar si pensie.
Răspuns la discuția Pensionare profesori
Rusu Marcela
AM functionat ca profesor intre 1 sept.1973 -1sept. 2009.Conform Legii19/2000 am indeplinit conditiile de pensionare in mai2009(18.10.1950)CIM a incetat cu1sept.2009 deoarece nu am fost intr-o situatie deosebita ca sa ma pot pensiona cu data de 1 iunie(inainte de sfirsitul anului scolar )Cei dela CJP au considerat stagiu suplimentar lunile iunie,iulie, august. Conform Legii invatamantului aceste trei luni ar fi vechime efectiva si nu stagiu suplimentar iar punctajul lunar ar fi 1,0... in loc de 0,0...Iar daca trebuia sa ma pensionez in mai am pierdut 3 pensii pentru ca la inspectorat nu au semnat hartia decat in august. Ce este de facut? Cu multumiri,Marcela Rusu
Răspuns la discuția Pensionare profesori
rusu marcela a scris:Am lucrat in invatamant si m-am pensionat cu data de 1 septembrie2009.In decizia de pensie perioada de cand am indeplinit conditiile de pensionare conf.codului muncii(mai 2009 ) si 1 sept.2009,adica 3luni sunt considerate stagiu suplimentar.Nu sunt de acord cu aceasta avand in vedere legea invatamantului.Cum este corect?

tudorvaleriu a scris:

1. Legea 128/1997 este o lege speciala si are intaietate in fata Codului muncii. Asadar dvs. va veti pensiona asa cum spune Legea 128/1997.
2.Cererea de pensionare, impreuna cu actele anexe, se depune la Casa de Pensii cu 30 de zile inainte de indeplinirea conditiilor, daca aveti aprobarea ISJ, daca nu, o depuneti dupa incheierea anului scolar.
3. Incetarea CIM se face cu data cu care ati solicitat pensionarea.

Discuție calcul pensie
Am urmat facultatea de filologie intre 1969-1973si am lucrat in invatamant.Stagiul asimilat este de 4 ani sau 3 ani si 11 luni?Cum se calculeaza punctele anuale?