avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet avocat Larisa Dudciuc

Activitate Cabinet avocat Larisa Dudciuc

Răspuns la discuția Scutire de plata taxei auto
Fac si avocatii partaj si inca nu a intrat in vigoare OG-ul.
Răspuns la discuția Timbru de Mediu (auto) vs. PARTAJ
Faceti solicitare scrisa cu nr de inregistrare, dovedita cu actele anexate sa va inmatriculeze auto fara plata taxei.raspunsul negativ sau daca nu va raspund in termenul legal , atacati in instanta.Data cererii d-voastra guverneaza legea procesului.
Se poate actiona in instanta, dar in marea majoritate a cazurilor fara a putea inmatricula autoturismul fara plata timbrului. Desi unele tribunale au admis astfel de actiuni,Serv Inm Auto a facut recurs(dar nu in toate cazurile....)si la recurs, curtile de apel au admis recursurile si pe cale de consecinta, au respins actiunile de inmatriculare.Am inteles totusi ca la Brasov se admit astfel de actiuni,dar nu am vazut sentinte legalizate....!
Răspuns la discuția Inapoiere bani taxa auto
Imi pare rau ,dar nu puteti recupera aceasta taxa. Procesele se castiga doar pentru taxele auto platite dupa 2007 , data intrarii Romaniei in UE.
Răspuns la discuția Recuperare taxa auto
Buna ziua, Da, puteti verifica daca exista inregistrate astfel de dosare.
Intrati pe situl tribunalului de unde apartineti si introduceti numele persoanei care a platit taxa.Acolo va apare nr. de dosar, termene, solutii, inclusiv data inregistrarii actiunii.Daca nu i-ati facut procura speciala de ridicare a sumelor de bani , nu ar trebui sa poata ridica aceste sume.
Buna ziua,
La acest moment Curtea de apel Alba Iulia a admis recursul IPJ-SIA, si a respins actiunea de inmatriculare fara plata timbrului de mediu.
Am inteles ca si la Cluj este o astfel de practica, dar si in majoritatea Curtilor de Apel!
Nu am vazut decizii, dar am auzit ca doar la Brasov situatia este diferita, in sensul ca se admit inmatricularile fara plata timbrului de mediu.
Răspuns la discuția taxa auto
Da, se poate ,dar numai pe calea instantei de judecata. trebuie facuta dupa o cerere prealabila o actiune in instanta prin care sa solicitati inmatricularea fara plata taxei.
Daca Skoda nu e o masina noua, la 1 inmatriculare,instantele din Cluj admit aceste actiuni , impreuna cu dobanda si cheltuieli de judecata.
Răspuns la discuția recuperare taxa auto
1.puteti cere toata taxa
2.aici e o discutie-eu zic ca nu mai produce efectul ptr care ati introduce actiunea in instanta