avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

buna seara!daca am platit taxa de poluare ptr a inscrie masina,o mai pot recupera cumva?si daca da,cum?va multumesc
Sesizand instanta de judecata , in vederea recuperarii acesteia.;)
Trebuie sa faceti o contestatie la Adm. financiara unde sti platit taxa, in termen de 30 zile. Veti primi raspuns nefavorabil.. Cu acest raspuns si cu o copie a chitantei de plata, eventual si o copie a certificatului de inmatriculare puteti introduce o actiune in instanta. E necesar sa va angajati un avocat.
si daca au trecut mai mult de 30 de zile?se mai poate ceva sau inseamna ca platind am fost de acord cu aceasta taxa?nu de alta dar ministrul mediului ,pe linga aceasta taxa pe care am platit-o,vrea sa introduca un impozit anual ptr poluare.si nu prea e drept ptr ca deja am platit cam mult,6500 ron
Stoica Ioana a scris:

Sesizand instanta de judecata , in vederea recuperarii acesteia.;)

Buna ziua

Am inceput demersurile pentru a recupera banii platiti pentru taxa de prima inmatriculare. Am depus cerere de returnare a sumei achitate la Administratia Fiscala si am primit si raspunsul. Acest raspuns consta in refuzul returnarii sumei ca urmare a faptului ca nu am contestat plata acestei in termen de 30 de zile. eu am achitat taxa in februarie anul acesta dar m-am hotarat sa incep demersurile de recuperare doar in iulie, adica cu mult peste cele 30 de zile. Intrebarea mea - mai am vreo sansa pentru care sa merg mai departe? am motiv de actiune in instanta pentru recuperarea taxei?
Multumesc
In Contencios administrativ contestati adresa cu raspunsul negativ solicitand restituirea sumei ce reprezinta taxa de prima inmatriculare platita , plata dobanzilor legale , plata cheltuielilor de judecata (taxa de timbru) .

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare 2011 m78 m78 buna sunt interesat sa-mi aduc o masina din germaia si cum taxa de poluare 2011 a crescut f mult , as dori sa stiu ce sanse am sa castig un eventual ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masinile in leasing Consumatorul Consumatorul Buna ziua, De curand am achizitionat un autoturism in leasing (martie 2010). Zilele acestea am primit de la firma de leasing factura pentru taxa de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto masina noua renault renault Buna ziua. In luna mai am inmatriculat o masina noua, cumparata din Romania, platind taxa de poluare. Inteleg ca taxa ar putea fi recuperata de la stat. Ma ... (vezi toată discuția)