avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate mariussika

Activitate mariussika

Răspuns la discuția distrugere?
Si ce se poate intampla acum cu mine daca nui dau banii astia 500 euro?
Discuție distrugere?
Buna seara, acum 2 zile am chefuit intr-un bar cu niste baieti cam mult la un moment dat m-am rezemat de un aparat mecanic care a cazut pe jos stricandu-se niste cabluri o priza un prelungitor de la aparat iau sarit 2 suruburi si sa stricat cheia de citire a aparatului. Am mers a doua zi dimineata ca era prea tarziu atunci ca sa pot repara ceva si am reparat tot ,ai putin cheia de citire(cipul) patronu barului vrea 500 euro pe cipul ala daca a zis ca merge la politie si face plangere pt distrugere. Intrebarea mea acum este mai poate sa faca plagere dupa 2 zile maine se fac chiar 3 ??? Va multumesc.
Discuție Intrebare
Buna ziua,
Acum 8 ani de zile cineva sa oferit sa ne de-a o casa la tara sa avem grija de ea fara a avea pretentii la nimic din partea noastra doar sa avem grija de ea si sa locuim acolo.In acesti 8 ani de zile in gospodarie sau construit mai multe anexe la casa ingrizit gospodarie s.a .m.d. Proprietarul acum ne cere o suma foarte mare de bani ca sa ne treaca in proprietate sau daca nu ne da afara.Intrebarea mea este avem vreun drept la tot ce am facut acolo de-a lungul anilor daca nu avem nici un contract de inchiriere macar?
Va multumesc.
Discuție Divort
Buna ziua, am si eu o intrebare eu muncesc in germania si nu pot ajunge acasa decat odata pe an si atunci de sarbatorile de iarna.Pot sa divortez fara sa fiu prezent si sa ma reprezinte un avocat? Va multumesc.
Hotararea mea sa dat la data de 09.11.2009 dar avocata a spus ca trebuie sa faca apel ca sa nu faca ceilalti ARDAFUL sau mostenitorii.Dar a trecut o luna si ceva si nu a facut nici un apel pana acum.In cat timp pot sa faca ceilalti apel? Daca nu fac apel ei inseamna ca ramane definitiva si la un an de cand ramane definitiva pot sa dau din nou de permis?
Si pedeapsa incepe de acum de cand s-a dat hotararea sau de cand s-a savarsit fapta?Si hotararea ramane definitiva dupa 4 ani?
Va multumesc mult pt raspunsul dat dar as mai avea o intrebare cu permisul cum ramane? Se anuleaza sau ramane suspendat? Mai am voie sa mai dau daca se anuleaza?
As dori si eu sa stiu cand o hotarare ramane definitiva si irevocabila in cazul meu hotararea mea suna cam asa :SOLUŢIA : AMANA PRONUNTAREA CAUZEI LA DATA DE 09.11.2009. S.P. NR.1807/09.11.2009. HOTARARE : Condamnă pe inculpatul N. M. la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 178 alin. 1 şi 2 din Codul penal (faptă săvârşită la data de 18.04.2008). În temeiul art. 81 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 (patru) ani, stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal. Potrivit art. 71 alin. 1 Cod penal, aplica inculpatului N. M. pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II si b Cod penal, pedeapsa a cărei executare va fi suspendata condiţionat pe perioada termenului de încercare de 4 ani, potrivit art. 71 alin. 5 Cod penal. În temeiul art. 14 şi 346 alin. Cod de procedură penală, admite în parte acţiunea civilă formulată şi obligă asiguratorul S.C. Asigurare Reasigurare ARDAF S.A. la plata sumelor de 7.000 lei, cu titlu de despăgubiri civile directe şi de 20.000 lei cu titlu de despăgubiri morale, către părţile civile Antohi Florin şi Antohi Manuela. Potrivit art. 313 alin. 1 din Legea nr. 95/2006 cu modificările ulterioare, obligă pe inculpatul N. M., la plata sumei de 3498 lei cu titlu de despăgubiri materiale (cheltuieli de spitalizare), către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” . În temeiul art. 191 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă pe inculpatul N. M. la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. PROCES-VERBAL În temeiul art. 359 Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpatului N. M. asupra consecinţelor prevăzute de art. 83 Cod penal, în cazul săvârşirii, cu intenţie, în interiorul termenului de încercare, a unei alte infracţiuni.
Si as dori sa primesc mai multe informatii in legatura cu hotararea mea pt ca orice roman cu studii medii nu inteleg cam tot ce scrie si avocata mea nu ma lamurit foarte tare.Va multumesc.