avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare

Buna ziua,
Acum 8 ani de zile cineva sa oferit sa ne de-a o casa la tara sa avem grija de ea fara a avea pretentii la nimic din partea noastra doar sa avem grija de ea si sa locuim acolo.In acesti 8 ani de zile in gospodarie sau construit mai multe anexe la casa ingrizit gospodarie s.a .m.d. Proprietarul acum ne cere o suma foarte mare de bani ca sa ne treaca in proprietate sau daca nu ne da afara.Intrebarea mea este avem vreun drept la tot ce am facut acolo de-a lungul anilor daca nu avem nici un contract de inchiriere macar?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:52, 12 Octombrie 2010
aveti dreptul la despagubiri de la proprietar - echivalentul imbunatatirilor efectuate de dv.
nu aveti niciun drept de proprietate.aveti doar un drept de creanta prin care sa puteti sa solicitati in instanta acordarea de despabubiri echivalente cu ce ati facut dvs in cei opt ani acolo in gospodarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Info personal - pensie de intretinere ex-sot dupa divort stanescuvion stanescuvion Buna Ziua, Va explic in mare care este situatia pentru ca, efectiv nu stiu cum sa ies din impas. Sant casatorit de 33 de ani, stau in gospodaria sotiei. Cat ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mgb mgb Ce sanse am daca incep procesul de iesire din indiviziune in casa in care locuiesc deja cu parintii mei de 10 ani, timp in care am adus imbunatatiri la casa si ... (vezi toată discuția)
Partaj AncaMoldoveanu88 AncaMoldoveanu88 Buna ziua. Sunt casatorita de 8 ani de zile cu un barbat iar inainte sa ne casatorim am trait in concubinaj 4 ani. Vrem sa divortam Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)