avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate cristinaj

Activitate cristinaj

Imobilizarile corporale si necorporale in curs se declara in SAF-T la partea de Asset?
Multumesc frumos, in acest caz sotul poate da si el declaratie de renuntare sau ceva de genul ca e de acord cu donatia, dar copilul fiind minor nu cred ca poate da declaratii, din acest motiv intreba daca poate fi contestata.
Buna ziua,
O persoana a mostenit cu drept legal un apartament. Ea il doneaza cu titlu gratuit si fara alte obligatii unui nepot.
Donatoarea este casatorita si are un copil minor la momentul donarii.
Este in regula donatia? Poate fi contestata de copii minori ai acesteia atunci cand ajung majori?
Multumesc, ca si contabil sau Hr si noi am gandit la fel, dar teoretic orice solicitare care impune prezenta la serviciu pentru efectuarea diverselor obligatii ar trebui sa intrerupa somajul tehnic, suntem la dispozitia angajatorului pt reluarea activitati dar in cazul HR si contabilului ei fac aceleasi activitati, deci nu prea e corect sa fie platiti cu 75%,, nu se accepta reducerea prg la 4 zile dar se solicita prezenta zilnic la servici.
Buna ziua,

Daca societatea hotaraste din motive de lipsa de activitatea ca tot personalul inclusiv contabil, HR, sa intre in somaj tehnic, contabilul poate depune declaratiile lunare fiind in somaj tehnic? si alte raportari pe care le face lunar? are dreptul sa refuze ?..pana la urma este in somaj tehnic.
Personalul de la HR este obligat sa intocmeasca statul de salarii sa calculeze salarii? daca sunt in somaj tehnic .
Răspuns la discuția Recuperarea orelor suplimntare
Multumesc, am intrebat pentru ca in regulamentul intern este stipulat clar ca recuperarea se va face DOAR la propunerea angajatorului in 2 intervale alese de acesta iar in cazul in care angajatul nu alege unul din cele 2 intervale i se va impune obligatoriu recuperarea orelor cand vrea angajatorul si cu anuntarea salariatului cu 2 zile inainte. Nu stim daca acest lucru este ok, legea stipuland doar recuperarea in 60 zile, dar nu si in ce conditii,
Buna ziua,
In cazul in care s-au prestat ore supliementare, cu acordul salariatilor la cererea angajatorului, perioada de recuperare poate fi impusa de angajator? In 60 zile trebuie compensata cu ore libere platite, DAR poate angajatorul sa impuna intervalele de compensare? iar in cazul in care salariatul nu opteaza pt intervalul ales este OBLIGAT sa efectueze compensarea asa cum impune angajatorul?
Multumesc
HG 905/2017 art 7 alin 8,,

6) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia un extras din registru, datat si certificat pentru conformitate, sau o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, astfel cum rezulta din registru si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

si art 8
(8) In situatia in care angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera un extras din registru, astfel cum este prevazut la alin. (6) , salariatul/fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca eliberarea unui extras din registru din care sa rezulte activitatea desfasurata la acesta, in calitate de salariat. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Buna ziua,

Anul acesta nu am avut situatii dar in anii anteriori foarte multe persoane care lucaru la noi au avut nevoie si s-au adresat inspectoratului teritorial de munca pentru perioadele anterioare la care nu gaseau arhiva lichidatorului.
Pe site-ul ITM exista si un numar de telefon si relatii privind adeverintele de munca, poate puteti obtine mai multe informatii ...la Ilfov cel putin anul trecut s-au eliberat la cerere adeverinte. (doar in cazul societatilor lichidate,, radiate)



[ link extern ]

www.avocatnet.ro/articol_472...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contra cost puteti solicita adeverinta si de la ITM, Se elibereaza in termen de 15 zile.