avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate clau_v

Activitate clau_v

Va multumesc pentru raspuns, mi-ati fost de mare ajutor, numai bine
Din pacate am vorbit cu cine trebuie mai ales ca a trebuit sa se informeze timp de o ora, desi e de banuit ...Dar atunci daca tata intra in C.I.C. cui depunde cerea care in mod normal se da angajatorului ? cui ne adresam in acest caz ?
In cazul in care tatal a realizat venituri inainte de nasterea copilului timp de 12 luni si am optat pentru 2 ani de c.i.c. insa nu a efectuat acea luna obligatorie si a ramas fara loc de munca, se aplica HG nr. 57/2012 ? Cei de la Agentia de Plati ne-au informat ca pierdem luna si implicit indemnizatia aferenta acesteia. Ce putem face in acest caz ? mi se pare absolut anormal pe langa faptul ca traim doar din indemnizatie sa mi se mai taie inca o luna.
Răspuns la discuția Cine-i vinovat ?
Mutumesc pt. raspuns. Incidentul a avut loc joi, am ramas cu echimoze la mana si genunchi...De fata nu a fost nimeni insa dupa ce am intrat in apartament a iesit o vecina pe scara si banuiesc ca l-a intrebat pe respectivul angajat ce s-a intamplat, fiindca i-am auzit discutand. Insa am totusi o nesiguranta in ceea ce priveste partea mea de vinovatie...adica da, am realizat ca se da cu solutie fiindca mirosea inca de la parter, ar fi trebuit sa fiu eu mai atenta? trebuia sa aprind eu lumina? cine a gresit mai mult?
Un angajat al unei firme de deratizare isi desfasura activitatea pe scara blocului, nestiind daca a aplicat cu substanta pe palier unde am urcat, deoarece nu era aprinsa lumina, am alunecat cazand si lovindu-ma de balustrada, eu fiind insarcinata in 7 luni. Intrebandu-l de ce nu m-a avertizat ca a dat deja cu solutie si de ce lucreaza in bezna mi-a raspuns ca trebuia sa stiu ca se deratizeza fiind afisata data cand se executa aceasta lucrare pe scara blocului respectiv acea zi. Am sunat la Pol. Comunitara sa depun o reclamatie insa mi s-a raspuns ca nu intra in atributiunile lor asemea plangeri. Cui sa ma adresez in acest caz, consider ca si angajatul este vinovat de ce mi s-a intamplat. Mentionez ca pe afisul firmei este trecuta doar data nu si intervalul orar destinat deratizarii.
INDEMNIZATIA de persoana cu handicap nu trebuie confundata cu pensia , ea se acorda pe o perioada de 6 luni , 12 luni sau permanent. Puteti beneficia de amandoua ( pensie invaliditate si indemnizatie persoana cu handicap) in acelasi timp.