Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cine-i vinovat ?

Un angajat al unei firme de deratizare isi desfasura activitatea pe scara blocului, nestiind daca a aplicat cu substanta pe palier unde am urcat, deoarece nu era aprinsa lumina, am alunecat cazand si lovindu-ma de balustrada, eu fiind insarcinata in 7 luni. Intrebandu-l de ce nu m-a avertizat ca a dat deja cu solutie si de ce lucreaza in bezna mi-a raspuns ca trebuia sa stiu ca se deratizeza fiind afisata data cand se executa aceasta lucrare pe scara blocului respectiv acea zi. Am sunat la Pol. Comunitara sa depun o reclamatie insa mi s-a raspuns ca nu intra in atributiunile lor asemea plangeri. Cui sa ma adresez in acest caz, consider ca si angajatul este vinovat de ce mi s-a intamplat. Mentionez ca pe afisul firmei este trecuta doar data nu si intervalul orar destinat deratizarii.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:21, 1 Septembrie 2010
clau_v a scris:

Un angajat al unei firme de deratizare isi desfasura activitatea pe scara blocului, nestiind daca a aplicat cu substanta pe palier unde am urcat, deoarece nu era aprinsa lumina, am alunecat cazand si lovindu-ma de balustrada, eu fiind insarcinata in 7 luni. Intrebandu-l de ce nu m-a avertizat ca a dat deja cu solutie si de ce lucreaza in bezna mi-a raspuns ca trebuia sa stiu ca se deratizeza fiind afisata data cand se executa aceasta lucrare pe scara blocului respectiv acea zi. Am sunat la Pol. Comunitara sa depun o reclamatie insa mi s-a raspuns ca nu intra in atributiunile lor asemea plangeri. Cui sa ma adresez in acest caz, consider ca si angajatul este vinovat de ce mi s-a intamplat. Mentionez ca pe afisul firmei este trecuta doar data nu si intervalul orar destinat deratizarii.

Politiei,cu plangere penala pt.vatamare corporala din culpa,dupa ce veti scoate un certificat medico-legal....depinde cand s-a produs vatamarea.Dar ...cum dovediti?A mai fost cineva de fata?Daca era intuneric ati putut distinge pe cel de la firma,pt.a-l putea indica?Sa nu fie tardiv...

andymaurul
Eu cred ca si cine ar fi responsabil cu intretinerea iluminatului pe scara are vina.Daca cel cu deratizarea a afisat, se poate prezuma ca locatarii erau informati in privinta acestui aspect.Sigur, daca ar fi fost mai inspirat v-ar fi avertizat, insa nu stiu daca i se poate imputa toata vina.
Mutumesc pt. raspuns. Incidentul a avut loc joi, am ramas cu echimoze la mana si genunchi...De fata nu a fost nimeni insa dupa ce am intrat in apartament a iesit o vecina pe scara si banuiesc ca l-a intrebat pe respectivul angajat ce s-a intamplat, fiindca i-am auzit discutand. Insa am totusi o nesiguranta in ceea ce priveste partea mea de vinovatie...adica da, am realizat ca se da cu solutie fiindca mirosea inca de la parter, ar fi trebuit sa fiu eu mai atenta? trebuia sa aprind eu lumina? cine a gresit mai mult?
In opinia mea,nu exista vinovatia celui de la firma.Avand in vedere ca se anuntase despre aceasta activitate, toti colocatarii ar fi trebuit sa isi ia masuri in vederea protejarii lor,din moment ce acea scara era singura cale de acces catre locuintele lor,deci in mod inevitabil urcau sau coborau acea scara indiferent daca o faceau in timpul activitatii celor de la firma sau nu.

andymaurul
Nu e vinovat cu nimic respectivul.Nu era de datoria lui sa va anunte pe dvs.nimic. Pentru anunturi exista notificarile asociatiei. Scara de ce nu era iluminata ? Acolo se poate invinui, iar vina pica tot pe cei de la asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot schimba o incadrare penala in aceasta situatie ???!!!! eskada eskada Buna ziua ,apelez la sfaturile dumneavoastra pentru situatia expusa mai jos cu rugamintea de a-mi raspunde ce sanse sunt pentru a schimba incadrarea: in ... (vezi toată discuția)
Geam spart! sunt vinovat? ContSters212935 ContSters212935 #-o acum ceva vreme am fost la o institutie a statului unde intra ff multa lume (in general sa dea bani). la iesire, din cauza ca absolut toate geamurile de la ... (vezi toată discuția)