Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate mihai.bracau

Va multumesc pentru raspuns. Voi apela la un executor judecatoresc sa le trimita notificarea de 30 de zile.

Cristina Filimon a scris:

Puteți rezilia pentru neplata chiriei. Nu am de unde să știu aceste condiții pentru că nu an citit contractul, dar căutați în contractul dumneavoastră despre reziliere. Nu trebuie denunțare (aia se invocă dacă părțile pur și simplu vor să înceteze contractul, fără a exista neapărat o culpă).

mihai.bracau a scris:

Buna ziua, am inchiriat din Iulie un apartament unei SC pt patronul acesteia (coleg ziceau ei) si din August si pana acum mi-au tot intarziat cu plata chiriei mai multe zile, de fiecare data fiind necesar sa dau eu mesaje sa ii caut la telefon etc. Luna aceasta le-am trimis notificare de denuntare unilaterala a contractului cu 60 de zile preaviz dar nu mi-au raspuns nici la e-mail si nici pe watsupp dupa ce am trimis notificarea ca si atasament. Tinand cont ca nu am primit nici un raspuns nici la notificarea de denuntare si nici la notificarea de plata trimisa inca de pe data de 5, data scadenta a platii, as putea invoca articolul de denuntare de 30 zile din contract? Sau pt motiv de neplata trebuie sa nu-ti fi platit chiria 3 luni de zile cum mai citisem pe undeva? Notificarea as vrea sa o trimit prin executor judecatoresc astfel incat sa fie oficiala. Ideea este ca nu pot sta un am de zile sa ma eog de ei in fiecare luna sa-si plateasca chiria. Mai ales in conditiile in care ei nici nu catadicsesc sa raspunda mesajelor sau telefoanelor mele.
Multumesc.

Buna ziua, am inchiriat din Iulie un apartament unei SC pt patronul acesteia (coleg ziceau ei) si din August si pana acum mi-au tot intarziat cu plata chiriei mai multe zile, de fiecare data fiind necesar sa dau eu mesaje sa ii caut la telefon etc. Luna aceasta le-am trimis notificare de denuntare unilaterala a contractului cu 60 de zile preaviz dar nu mi-au raspuns nici la e-mail si nici pe watsupp dupa ce am trimis notificarea ca si atasament. Tinand cont ca nu am primit nici un raspuns nici la notificarea de denuntare si nici la notificarea de plata trimisa inca de pe data de 5, data scadenta a platii, as putea invoca articolul de denuntare de 30 zile din contract? Sau pt motiv de neplata trebuie sa nu-ti fi platit chiria 3 luni de zile cum mai citisem pe undeva? Notificarea as vrea sa o trimit prin executor judecatoresc astfel incat sa fie oficiala. Ideea este ca nu pot sta un am de zile sa ma eog de ei in fiecare luna sa-si plateasca chiria. Mai ales in conditiile in care ei nici nu catadicsesc sa raspunda mesajelor sau telefoanelor mele.
Multumesc.
Buna ziua,

Am o dilema cu dna invatatoare a fiului meu din clasa 0 care tot insista sa depun cerere de retragere de la ora de religie pt ca asa e regulamentul scolii. Nu este ilegal ca un director de scoala sa schimbe o decizie a curtii cunstitutionale dupa bunul sau plac?
Daca mi se arata in vre-un regulament intern, pot sa ii dau in judecata pentru incalcarea legii?
Practic prin aceasta cerere de excludere, nu se limiteaza dreptul copilului de a nu opta pt aceasta ora? Daca e optionala, de ce mai e obligatorie in lipsa unei cereri?
freeelis a scris:

Problema dvs este discutabila, intrucat modificarea fisei postului de catre angajator nu intruneste o parere unitara in doctrina sau in practice judiciara.

Asta chiar si in conditiile in care felul muncii este modificat? Chiar si in cazul in care activitatile extra sunt denigrante si discriminatorii pentru angajatul in cauza? Chiar si in cazul in care fara un training SSM privind manipularea unor substante inflamabile, chimice, bacteriologice (sunt echipamente etichetate cu Bio Hazard pe ele) angajatorul modifica un contract dupa bunul sau plac? Nu ma pricep la dreptul muncii, de aceea insist asupra acestor aspecte.
De asemenea cat de acceptabil este, in practica judiciara, ca angajatorul sa ii spuna angajatului (cica in gluma cu mai multi martori dar cu un singur martor a fost foarte transant in acest sens) ori semnezi noua fisa a postului ori iti dai demisia. Nu pot fi toate aceste lucruri considerate abuzive din partea angajatorului?
Va multumesc pentru raspuns. Instructajul SSM primit de catre mine a fost doar cel care se face de obicei in orice companie - cum sa ridici corect, cum sa folosesti un extinctor, etc. Un astfel de training aplicat mie, nu ar trebui sa fie justificat si de o alta incadrare in munca? Nu cred ca poti face un instructaj SSM de substante periculoase, unui contabil sa zicem, care dpdv al activitatii se ocupa cam cu acelasi lucru - hartogaraie.
Pentru a putea avea un caz solid, am cerut angajatorului un e-mail oficial prin care sa detalieze activitatile "pregateste kiturile de agent" si "se ocupa de preluarea tuturor materialelor disponibile la agent in momentul in care colaborarea se incheie cu acesta".
De asemenea, in baza unui articol din contractul individual de munca (nr 4 in cazul meu) privind dreptul la informare,am solicitat informatii din fisa postului pentru celelalte doua colege ale mele care ocupa aceeasi pozitie (nu stiu daca neaparat economist dar au aceeasi pozitie ca si mine - Order Entry & customer services). Solicitarea a fost efectuata in baza suspiciunii de discriminare sexista, fiind singurul caruia de-a lungul timpului i s-au solicitat in mod expres activitati ce tin de forta fizica (adus colete, impachetat - livrat colete mari, etc).
Angajatorul, in baza articolului din contract este obligat sa-mi ofere informatii cu privire la fisa postului pt ceilalti?
De asemenea, in cat timp este obligat angajatorul sa-mi raspunda la acel e-mail?
Buna ziua,

Suna angajat la o firma pe functia de economist in gestiunea economica si deoarece s-a schimbat denumirea departamentelor din firma, cei de la HR ne-au pus sa semnam o noua fisa a postului. Nu am semnat-o inca deoarece am ceva nelamuriri. Tinand cont de faptul ca functie este conform COR 263106, au dreptul sa-mi adauge in aceasta fisa citez "pregateste kiturile de agent" si "se ocupa de preluarea tuturor materialelor disponibile la agent in momentul in care colaborarea se incheie cu acesta"? Mentionez ca cele doua activitati presupun, manipularea unor colete care unor pot avea si 20 de kg in greutate, de asemenea mai presupune si manipularea unor substante care pot fi periculoase (detergenti, produse chimice concentrate, aerosoli cu uleiuri, vasilina, etc) De asemenea presupune ca eu sa ma duc afara si sa aduc coletele in interiorul cladirii - lucru ce mise pare denigrant pentru un ecvonomist. Nu am fost angajat ca Salahor, gestionar sau mai stiu si eu ce, deci pot sa-mi adauge asa ceva la fisa postului? Pana acum am facut aceste lucruri benevol dar cand am refuzat mi s-a spus ca ori le fac ori pot sa-mi dau demisia.
Va multumesc.
av.antoanelageaman a scris:

toate demersurile necesar a fi intreprinse pentru a afla raspunsul se pot face de dvs. personal sau prin avocat.trebuie mers la camera Notarilor- arhiva. cadastru, primarie s.a.m.d..nu este imposibil dar necesita timp..si bani;)

Ar trebui sa mearga la arhiva de pe raza judetului unde se afla proprietatea?

In ceea ce priveste ceilalti potentiali mostenitori, cum se procedeaza?
Buna seara.

Am o intrebare legata de solicitarea unei mosteniri in urmatorul caz: (il descriu cat mai complet posibil pentru a putea intelege mai bine situatia).

Bunica sotiei mele se afla in momentul de fata in pozitia de a fi singurul mostenitor direct al parintilor ei decedati in anul 1930, mama, iar tatal in jurul anului 1940 - 1950. In urma acestei mosteniri au ramas in jur de 4 ha de teren pe care bunica sotiei mele ar vrea sa le revendice.
Bunica (o voi denumi bunica pentru a nu face confuzie intre persoane), a mai avut alti 3 frati care in acest moment sunt decedati cu totii. Din cei 3 frati ai bunicii cel putin unul dintre ei avea copii. Ultima data cand s-a verificat acest lucru se intampla acum vreo 20 de ani in urma.
In momentul de fata nu se stie daca vreunul din copii celor 3 frati ai Bunicii mai sunt in viata daca au mostenitori si daca da unde locuiesc.
Cine imi poate spune cum se poate proceda in acest caz pentru a solicita mostenirea respectiva si care ar fi procedura in acest caz. Ce documente sunt necesare unde trebuie depuse cum se pot cauta eventualii mostenitori. Mentionez ca nu cred ca se stie ul;tima localitate de resedinta inscrisa in actul de identitate al celor 3.
Si o alta mentiune: terenul revendicat se afla intr-un sat.

Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
Răspuns la discuția Renuntare la mostenire
Ideea e ca nu detine active. Mostenirea tatalui meu se rezuma la pasive, datorii acumulate in cadrul unei firme pe care tatal meu a fost nevoit sa o inchida tocmai datorita acestor creante acumulate la bugetul de stat. Creante care-i sunt impuse mamei mele in momentul de fata.
Răspuns la discuția Renuntare la mostenire
Va multumesc pentru raspuns. Voi urma sfatul dumneavoastra.

Cu respect,
Mihai Bracau