avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters125171

Activitate ContSters125171

Inainte de a nu mai fi, cat suntem, sa facem tot posibilul sa fim.
Cel mai bun compliment pe care il poti face prostiei este sa te dai la o parte ca sa o vada toata lumea.
O marturie despre imaginea Romaniei privita din afara si din interior - [ link extern ]

O marturie despre imaginea Romaniei privita din interior si din afara - [ link extern ]
Si atunci nu este ipocrita pozitia unui preot, daca el respecta regula atata timp cat nu implica sacrificiu de sine sau a familiei sale? Mai are vreo valoare sacralitatea acestei spovedanii sau este doar fatarnicie, menita doar sa adoarna constiinta criminalului?
De retinut un aspect, religia poate fi si alta decat cea crestina, cultul poate fi si altul decat cel ortodox sau catolic, si atunci avem de-aface si cu alte exemple.
Vorbesc de o situatie data, si ar fi interesant de vazut, largind orizontul de discutii, cum percepe societatea, in asamblu ei, religia in balanta cu legea, cand cele doua se sustin sau intra in conflict.
O crima marturisita-spovedita- preoutului il obilga pe acesta din urma sa il reclame pe criminal la politie?
Răspuns la discuția Va recomand urmatoarele filme:
Schindler's List - [ link extern ]

Cronica: Vinovati pentru "crima" de a se fi nascut evrei au fost condamnati la un sfarsit brutal care nu trebuia niciodata sa fie a lor. Cativa oameni, putini la numar, au cautat calea supravietuirii acolo unde se pierduse orice urma de speranta. Nimeni nu este nevinovat de felul cum ne construim realitatea in care traim.
Ce spuneti este adevarat si tocmai la asta ma refer. Sa nu cadem in capcana in care sa spunem ca daca la noi stau lucrurile asa atunci la fel este peste tot. Nu, ma refer strict la perceptia pe care o avem despre ceilalti oameni, un om este perceput ca atare in functie de actiunile sale si ce gandeste. Nu am alta parere despre primul ministru al Romaniei asa dupa cum o au probabil majoritatea. Ma raportez la o situatie intr-o acceptiune mult mai larga, si nu de putine ori, daca nu de fiecare data, sunt acei consilieri in spatele unui personaj public, care vin si modeleaza realitate fara ca macar sa ii cunoastem. Puterea nu este neaparat in mainele persoanei declarate ca o are. Putem vorbi si din puct de vedere istoric aici. Ideea de baza este ca lumea in care traim este guvernata dupa niste legi si reguli care nu promoveaza prostia, ci o penalizeaza, uneori chiar si in forme necunoscute noua. Care om sanatos la minte rezista unei idei puternic argumentate si prefera o idee fara nici o sustinere in realitate doar de dragul de a spune ca ii apartine, fara ca sa ii faca rau acum sau mai tarziu? Probabil ca sunt, dar astea le putem numi excepti. Realitatea are marele merit de a te rasplati, acum sau mai tarziu, dupa cum ai gandit si actionat, bine sau rau, inspirat sau gresit. Si, apropo, inteligenta si ratiunea nu este echivalent cu morala si bunatate, ea nu exclude razboaiele, criza, nedreptatea, ba dimpotriva, inteligenta este folosita de multe ori drept o arma, un exemplu este Hitler care are un articol teribil despre inteligenta in care cu greu ii poti demonta argumentatia. Un alt exemplu, la fel de bun, este Napoleon, pe care nu il putem banui ca fiind un pacificator si, in nici un caz, ca fiind un prost. Sunt de parere ca inteligenta a facut mult bine lumii in care traim, dupa cum a facut si mult rau sacrificand milioane de oameni, daca nu mai mult, de-a lungul istoriei.

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Plamaditi din curaj si neputinta, invingem prin sacrificiu vicisitudinile vietii.