avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate Liliana Tanase

Activitate Liliana Tanase

Răspuns la discuția revizuirea hotararii
Vreau sa va spun ca, nefiind de specialitate, sunt complet dezorientata de raspunsurile primite. Inca nu am aflat la ce instanta sa ma adresez. Nu am un avocat care sa ma reprezinte, am hotarat sa ma reprezint singura, dar nu sunt lamurita la ce instanta trebuie sa depun cererea. Poate primesc un raspuns care sa ma edifice (chiar si in privat la e-mail lili_tase@yahoo.com). Multumesc.
Răspuns la discuția revizuirea hotararii
Imi cer scuze asta am gasit si eu dar nu mi-e clar. As vrea un raspuns simplu, ma adresez la tribunal sau la curtea de apel (unde sentinta este definidiva dar si irevocabila)?
Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile (de la curtea de apel). La tribunal sau la curtea de apel?
Care este posibilitatea de a obliga o firma lichidatorie sa plateasca creditorii (fosti salariati disponibilizati) cu drepturile care li se cuvin, atunci cand instanta a dispus printr-o sentinta definitiva si irevocabila, modificarea pozitiei in tabelul creditorilor din creante chirografare in creante de natura salariala? Firma lichidatorie spune ca nu are sumele respective si urmeaza sa scoata la vanzare bunurile firmei aflate in faliment (procedura lunga si anevoioasa). Se poate face executare silita?
Discuție Incetare cim
Daca salariatul a fost arestat preventiv la 24 august 2010 (si este si in prezent) poate inceta CIM la 15 noiembrie 2010 (de ex.), conform art. 61 lit. b din Codul Muncii?
Discuție incetare cim
Poate inceta CIM conform art. 56 lit. j (la expirarea perioadei determinate) daca salariatul este arestat preventiv (suspendare conform art. 50 lit. h)?
Discuție concediere
Poate fi concediat un salariat in conformitate cu prevederile art. 61 lit.e din Codul muncii daca nu indeplineste varsta standard de pensionare conform art. 41 al. 1 din Legea 19, dar indeplineste conditii de pensionare conform art. 42 al. 1 din Legea 19 ( adica reducerea varstei de pensionare prin activitatea desfasurata in conditii deosebite), sau trebuie sa se astepte pana la atingerea varstei standard?
Multumesc.
Liliana